TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сè е подговено за откупот на тутунот, големите откупувачи ќе почнат в четврток

+инфо - 14.11.2017

Годинава родот е помал, но е далеку поквалитетен и се очекува да се постигне повисока цена. Сè е подготвено за откупот на тутунот од годинашнава реколта. Заверени се и подигнати мострите, а деветте откупувачи во земјава имаат банкарски гаранции дека ...

Се е подговено за откупот на тутунот, големите откупувачи ќе почнат на 16 ноември

Слободен Печат - 14.11.2017

Се е подготвено за откупот на тутунот од годинашнава реколта. Заверени се и подигнати мострите, а деветте откупувачи во земјава имаат банкарски гаранции дека ќе го платат откупениот род и може уште утре да почнат со откуп, вели Кире Неделковски, ...

Интервју Кирил Станкоски: Оваа година може да очекуваме добар род и реколта со квалитетен тутун

Фактор - 14.11.2017

Партнерството со Филип Морис е многу значајно за Комбинатот од повеќе аспекти. Со самото тоа што станува збор за партнерство со кое е формирана нова компанија, односно засебен ентитет со цел да ги поттикне позитивните страни на двете компании и тие ...

Субвенции – нови времиња, стари навики

Слободен Печат - 13.11.2017

Немам ништо против субвенциите во земјоделството, тие се неопходни, но како што забележавте имам проблем со избрзани и неаргументирани популистички одлуки. Пишува Александар Нацев Деновиве медиумите пренесоа неколку вести за нашето земјоделство, кои ...

Откупувачите подготвени за новата реколта: Тутунот годинава со помал род, но поквалитетен

еМагазин - 14.11.2017

Се е подготвено за откупот на тутунот од годинашнава реколта. Заверени се и подигнати мострите, а деветте откупувачи во земјава имаат банкарски гаранции дека ќе го платат откупениот род и може уште утре да почнат со откуп, вели Кире Неделковски, ...

Се е подговено за откупот на тутунот, големите откупувачи ќе почнат на 16 ноември

Канал5 - 14.11.2017

Се е подготвено за откупот на тутунот од годинашнава реколта. Заверени се и подигнати мострите, а деветте откупувачи во земјава имаат банкарски гаранции дека ќе го платат откупениот род и може уште утре да почнат со откуп, вели Кире Неделковски, ...

Се' е подговено за откупот на тутунот...

Н.Македонија - 14.11.2017

Се' е подговено за откупот на тутунот Се' е подготвено за откупот на тутунот од годинашнава реколта. Заверени се и подигнати мострите, а деветте откупувачи во земјава имаат банкарски гаранции дека ќе го платат откупениот род и може уште утре да ...