TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Социо-економски совет: Да се зголеми минималната плата

Сител - 20.03.2017

Зголемување на минималната плата и еднакви права на вработените во сите дејности. Од економско социјалниот совет се согласнид дека минималецот треба да расте. Висината да не се утврдува паушално, туку да биде договорена меѓу социјалните партнери.

Може ли да се зголеми минимална плата?

Телма - 20.03.2017

Социјалните партнери решија сега да бараат начини како да ја зголемат минималната плата во земјава, иако нова Влада се уште не е формирана, а старата работи на техничко ниво. Работодавачите, Синдикатот и министерот за труд во заминување тврдат дека ...

Работниците во индустриските зони ќе бараат одмор и минимална плата

+инфо - 20.03.2017

Ќе инсистираме колективното договарање да се актуелизира во наредниот период и во индустриските зони, најави Митревски. Синдикатите чекаа 10 години за да побараат и вработените во технолошко индустриските зони да бидат опфатени со Законот за ...

Политичката криза ги замрзна ветувањата за повисоки плати

Алсат-М - 20.03.2017

Ветувањата за повисока минимална плата потиснати од политичката криза. Иако и ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во предизборието најавија гарантирана плата од 12.000 денари уште во 2017 година, реализацијата на ова ветување нема да зависи само од новата влада, туку ...

Синдикатот бара повисок минималец и исти плати за иста работа

Вечер - 20.03.2017

Зголемувањето на минималната плата веќе е ставено на агендата на Советот и за тоа наскоро ќе се расправа, а решението ќе биде резултат на консензус на партнерите во трипартитниот дијалог Зголемувањето на минималната плата се најде на агендата на ...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Курир - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

Макфакс - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

Во нова стратегија за плати- зголемување на минималецот

МРТ - 20.03.2017

Синдикатите утврдиле нееднаквост на платите на исти работни места во различни индустриски гранки. Со изработка на стратегија, ќе бараат примената на одредбите од законот да важат и за компаниите во технолошко- индустриските зони.

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

Курир - 20.03.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво.

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Канал5 - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

Точка - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

Канал5 - 20.03.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво.

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

А1 On - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Продолжување на ефективниот социјален дијалог за динамизирање на економскиот раст и креирање одржливи работни места

Пулс24 - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

А1 On - 20.03.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво.

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Вест - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Продолжувa социјалниот дијалог за динамизирање на економскиот раст и креирање одржливи работни места

еМагазин - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог...

Н.Македонија - 20.03.2017

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог ...

ЕСС:Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Република - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

Денар - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Сител - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Социјален дијалог за економскиот раст и одржливи работни места

Нетпрес - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Локално - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Политичката криза не смее да влијае врз социјалниот дијалог...

Н.Македонија - 21.03.2017

Политичката криза не смее да влијае врз социјалниот дијалог Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и на локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните ...