TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали темното чоколадо е навистина здраво?

Кајгана - 06.10.2017

Темното чоколадо е богато со компоненти кои можат да ви помогнат во одржувањето на здрав живот, но мора да ја знаете правилната доза за да не предизвикате контра-ефекти. Во темното чоколадо има здрави парчиња какао, кои се нарекуваат флаваноли.

За млада и мазна кожа – чоколада

Локално - 06.10.2017

Полните со антиоксиданти чоколади, а особено црното чоколадо, може да ја надополнуваат дневната нега на кожата. Со јадење редовно чоколадо, можеме да обезбедиме поцврста и спокојна кожа, природно заштитена од штетните ефекти на ултравиолетовите ...