TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците во Македонија не учествуваат во донесувањето одлуки кои се важни за нив

Алфа - 13.09.2017

Учениците во земјава не учествуваат во донесувањето на одлуки кои се важни за нив. Ги тиштат проблеми за тоа како тече наставата, начинот на кој ги добиваат оценките, корупцијата во училиштата, непотизмот.

Во Илинден зголемен бројот на средношколците ...

Н.Македонија - 12.09.2017

Во Илинден зголемен бројот на средношколците Нови 68 ученици се запишаа во средното стручно општинско училиште „Илинден“, каде што од прва до четврта година се образоваат вкупно 260 ученици во 8 паралелки.

[Анализа] Многу учење а малку знаење – од каде да почнат промените во образованието?

Радио МОФ - 12.09.2017

Во оваа училишна 2017/2018 година, бројките за новозапишани основци не невестуваа оптимизам. Годинава се запишани најмал бројот на првачиња во споредба со изминатите пет години. Дел од експертите велат дека овие показатели се загрижувачки и ...

Многу учење а малку знаење – од каде да почнат промените во образованието?

Окно - 12.09.2017

Новата објавена анализа на Finance think ги лоцира проблемите и приоритетите во основното образование, во кое се намалува бројот на ученици. Намалувањето на бројот на ученици запишани во прво одделение среднорочно, значајно ја менува и состојбата и ...