TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Законите за сообраќај усогласени со европските...

Н.Македонија - 06.10.2017

Законите за сообраќај усогласени со европските Најновите измени на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата стапуваат во сила и предвидуваат значаен број промени. Овие новини ќе се имплементираат и ќе важат за сите учесници во сообраќајот.

Од денеска повикоки казни - внимавајте полицијата демне, ова се измените

Press24 - 05.10.2017

Во населените места максималната дозволена брзина ќе биде 50 километри на час, а не 60 како досега. Ова е предвидено со најновите измени на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата кои стапуваат во сила денеска.