TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Левица: Зошто се отпуштаат работниците од странската инвестиција во Кичево?

МКД - 12.08.2017

Левица најостро го осудува отпуштањето на десетмина вработени од странската инвестиција „Ки сејфти системс“ која свои погони има во индустриската зона во Кичево. Работниците тврдат дека се отпуштени поради формирањето на синдикална организација.

Левица: И новата власт го продолжува сервилниот однос кон крупниот капитал

Фокус - 12.08.2017

Левица најостро го осудува отпуштањето на десетмина вработени од странската инвестиција „Ки сејфти системс“ која свои погони има во индустриската зона во Кичево. Членувањето во синдикална организација не смее да биде основ за отпуштање од работа, а ...

Левица: Продолжува праксата на сервилен однос кон крупниот капитал

Стандард - 12.08.2017

Левица најостро го осудува отпуштањето на десетмина вработени од странската инвестиција „Ки сејфти системс“ која свои погони има во индустриската зона во Кичево. Работниците тврдат дека се отпуштени поради формирањето на синдикална организација.