TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Wall Street Journal: Русија со помош на Kaspersky украде чувстивителните податоци од NSA

IT.mk - 06.10.2017

Руски хакер со помош на Kaspersky ги украл податоците од NSA. Виновен за пробивањето е и вработен од NSA, кој чувствителните податоци ги префлил на домашниот компјутер. Напаѓачот го искористи Kaspersky за да ги идентификува фајловите, јави Wall ...

Сајбер криминал ги демне социјалните медиуми

Оff.net - 05.10.2017

Според резултатите од истражувањето што го спроведоа Kaspersky Lab и B2B International, само мал број на испитаници ги разбираат ризиците врзани за активно користење на социјалните медиуми, а најмногу ризикуваат оние кои за пристап до социланите ...

Сајбер криминал ги демне социјалните медиуми – Зошто хакерот е заинтересиран токму за мене?

Црнобело - 05.10.2017

Според резултатите од истражувањето што го спроведоа Kaspersky Lab и B2B International, само мал број на испитаници ги разбираат ризиците врзани за активно користење на социјалните медиуми, а најмногу ризикуваат оние кои за пристап до социланите ...

Сајбер криминал ги демне социјалните медиуми – Зошто хакерот е заинтересиран токму за мене?

Орбис - 05.10.2017

Според резултатите од истражувањето што го спроведоа Kaspersky Lab и B2B International, само мал број на испитаници ги разбираат ризиците врзани за активно користење на социјалните медиуми, а најмногу ризикуваат оние кои за пристап до социланите ...