TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

24-часовен штрајк на лекарите во Грција

+инфо - 09.11.2017

За време на штрајкот, државните болници ќе примаат само итни случаи. Грчките лекари денеска започнаа 24-часовен штрајк во знак на протест против новиот закон, согласно кој им се зголемува број на работни часови.

Нов штрајк на државните болници во Грција

Макфакс - 08.11.2017

Лекарите во државните болници во Грција нема да бидат на своите работни места во период од 4 часа, во знак на протест против предлог-законот со кој се предвидува ревидирање на работното време, објавуваат грчките медиуми.

Грција:24-часовен штрајк на лекарите

Сител - 09.11.2017

Грчките лекари денеска започнаа 24-часовен штрајк во знак на протест против новиот закон, согласно кој им се зголемува број на работни часови. Со новиот закон се предвидува бројот на максимални работни часови да се зголеми од 48 на 60 часа неделно.

Штрајк на лекарите во државните болници во Грција

Денар - 08.11.2017

Лекарите во државните болници во Грција нема да бидат на своите работни места во период од 4 часа во знак на протест против предлог-законот со кој се предвидува ревидирање на работното време, објавуваат грчките медиуми.

Грчките лекари во 24-часовен штрајк

Курир - 09.11.2017

Со новиот закон се предвидува бројот на максимални работни часови да се зголеми од 48 на 60 часа неделно. Синдикатот оцени дека наместо да се бара дополнителна работа од лекарите, да се вработат уште медицинари.

Нов штрајк на државните болници во Грција

Sky - 08.11.2017

Лекарите во државните болници во Грција нема да бидат на своите работни места во период од 4 часа во знак на протест против предлог-законот со кој се предвидува ревидирање на работното време, објавуваат грчките медиуми.

Грчките лекари стапија во 24-часовен штрајк

Нетпрес - 09.11.2017

Грчките лекари во започнаа во четвртокот 24-часовен штрајк во знак на протест против новиот закон, според којшто им се зголемуваат број на работни часови. Со новиот закон се предвидува бројот на максимални работни часови да се зголеми од 48 на 60 ...

Грција: 24-часовен штрајк на лекарите

А1 On - 09.11.2017

Грчките лекари денеска започнаа 24-часовен штрајк во знак на протест против новиот закон, согласно кој им се зголемува број на работни часови. Со новиот закон се предвидува бројот на максимални работни часови да се зголеми од 48 на 60 часа неделно.

Грција: 24-часовен штрајк на лекарите

Орбис - 09.11.2017

Грчките лекари денеска започнаа 24-часовен штрајк во знак на протест против новиот закон, согласно кој им се зголемува број на работни часови. Со новиот закон се предвидува бројот на максимални работни часови да се зголеми од 48 на 60 часа неделно.