TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова батерија на Toshiba ветува 300 километри за пет минути

Automedia - 06.10.2017

Брзото полнење на батериите на електричните автомобили само релативно е брзо. За половина час, батериите се полнат до четири петини од капацитетот. Toshiba најавува нова генерација батерии за 2019 година.

Ако ја избришете оваа апликација батеријата на телефонoт ќе ви трае подолго

Република - 06.10.2017

Една од најчесто користените апликации на телефоните, е токму социјалната мрежа Фејсбук, а таа најмногу ја троши вашата батерија. Според последниот објавен извештај, направен со корисници на Ајфон 7, кои мислеле дека ќе имаат доволно батерија која ...

Асфалтот ќе помогне батериите да се полнат побрзо

Телефони.мк - 06.10.2017

Литиумско-јонските батерии со мала доза на асфалт во содржината ќе може да се полнат од 10 до 20 пати побрзо од класичните батерии. Наместо полнењето да трае неколку часа, ваквите батерии би можеле да сеп олнат за само 5 минути, открива најновото ...