TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Телеком Словенија се повлече од „ВИП“

Мета - 10.11.2017

Телеком Словенија ја прифати понудата на Телеком Австрија и го отстапи својот удел во македонскиот телекомуникациски оператор „ВИП“ за сума од 120 милиони евра, објави словенечката берза. Со купувањето на преостанатите 45 отсто од досега заедничката ...

Австриски Телеком стана целосен газда на Оне.Вип

Фокус - 10.11.2017

Телекомуникацискиот оператор Оне.Вип е во целосна сопственост на Телком Австрија откако оваа компанија ги докупи преостанатите 45 отсто од акциите на македонскиот оператор од Телеком Словенија, објави словенечката компанија на берзата во Љубљана.

Телеком Австрија стана целосен сопственик на Оне.Вип

+инфо - 10.11.2017

Продажбата е извршена за 120 милиони евра. Телеком Австрија стана единствен сопственик на оператор Оне.Вип, објави Словенечка берза. Телком Австрија ги купи 45 отсто од акциите кои беа сопственост на Телеком Словенија.

Mладите ЛГБТИ лица се малтретираат во македонските училишта

еМагазин - 06.12.2017

Насилството, дискриминацијата, говорот на омраза и кривичните дела од омраза засновани на сексуална ориентација и родов идентитет (СОРИ), како и вознемирувањето и малтретирањето на младите ЛГБТИ во училиштата и меѓу врсниците остануваат горливи ...

Австриски Телеком стана целосен газда на Оне.Вип

Либертас - 10.11.2017

Телеком Словенија ја прифати понудата на Телеком Австрија и го отстапи својот удел во македонскиот телекомуникациски оператор „ВИП“ за сума од 120 милиони евра, објави словенечката берза. Со купувањето на преостанатите 45 отсто од досега заедничката ...

Австриски Телеком стана целосен газда на Оне.Вип

Локално - 10.11.2017

Телекомуникацискиот оператор Оне.Вип е во целосна сопственост на Телком Австрија откако оваа компанија ги докупи преостанатите 45 отсто од акциите на македонскиот оператор од Телеком Словенија, објави словенечката компанија на берзата во Љубљана.