TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од 15 ноември задолжителна зимска опрема во возилата или казна од 45 евра

+инфо - 10.11.2017

Обврската за задолжителната зимска опрема трае до 15 март следната година. Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата.

Полицијата ќе казнува- Еве што се треба да имате во автомобилот од среда

Пулс24 - 10.11.2017

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на ...

НАБАВЕТЕ ЗИМСКА ОПРЕМА: Ако не ги почитувате овие правила ќе бидете казнети

Курир - 10.11.2017

Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се изложуваат себе и другите учесници во сообраќајот на опасност и истовремено, според член 361 од Законот за безбедност ...

СТАРТУВААТ НОВИ ПРАВИЛА: Ако го немате ова во возилото подгответе се да платите казна

Sky - 10.11.2017

Од 15 ноември, па се до 15-ти март важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата. Доколку не се почитуваат правилата за користење и носење зимска опрема во возилата, кои се предвидени во Законот за безбедност на патниот сообраќај, ...

Од следната недела задолжителна зимска опрема – казна од 45 евра!

Република - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Возачите да набават зимска опрема

Алсат-М - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Од следната недела задолжително носење на зимска опрема во возилата

МКД - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Возачите мора да набават зимска опрема, во спротивно ќе се соочат со казни.

Важна вест за возачите: Од 15. ноември задолжителна зимска опрема

Сител - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Возачите да набават зимска опрема

Либертас - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Ако возите без зимска опрема парична казна и негативни бодови...

Н.Македонија - 10.11.2017

Ако возите без зимска опрема парична казна и негативни бодови Од 15 ноември стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема возачите се ...

НАБАВЕТЕ ЗИМСКА ОПРЕМА: Ако не ги почитувате овие правила ќе бидете казнети

Exclusive.mk - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Од среда полицијата дебело ќе казнува - задолжително имајте го ова во возилото

Press24 - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Глоба од 45 евра за возачите без зимска опрема

Идивиди - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Возачите да набават зимска опрема

Слободен Печат - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Возачите да набават зимска опрема

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење ...

НАБАВЕТЕ ЗИМСКА ОПРЕМА: Ако не ги почитувате овие правила ќе бидете казнети

Маркукуле - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

НАБАВЕТЕ ЗИМСКА ОПРЕМА: Ако не ги почитувате овие правила ќе бидете казнети

Скопје инфо - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Ако не ги почитувате овие правила ќе бидете казнети

Скопје24 - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...

Од 15. ноември задолжителна зимска опрема

МК News - 10.11.2017

Од среда следната недела (15 ноември) стапува во сила законската обврска за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Глоба од 45 евра и можност за исклучување од сообраќај Со непочитување на правилата за користење и носење зимска опрема ...