TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворена изложбата „Народите од долината Омо“ во Битола

А1 On - 17.07.2017

Во организација на Амбасадата на Франција во Република Македонија и францускиот Конзулат во Битола е отворена изложбата „Народите од долината Омо“, чиј автор е Доминик Готје, советник во Француската амбасада и дипломат.

Изложба на фотографии за Народите кои живеат во Долината Омо

Тера - 17.07.2017

Отворена изложба на фотографии во црно бела техника на првиот советник во Амбасадата на Франција во Скопје Доминик Готје. Оваа изложба се состои од 70 портрети на жени, мажи и деца од народите кои живеат во Долината на реката Омо, на границата со ...

Спој меѓу дипломатијата и љубовта кон фотографијата – невообичаена изложба на француски дипломат во Битола

Шеталиште - 17.07.2017

Во Магазата во Битола денеска се отвори една необична и интересна изложба на фотографии во црно-бела техника кои го пренесуваат животот на народите кои живеат во Долината на реката Омо, на границата со Етиопија, Јужен Судан и Кенија.