TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Sony“ со патентиран метод за преземање енергија од друг уред преку „wi-fi“

Факултети - 20.03.2017

Сигурно често практикувате поврзување на Интернет преку „wi-fi“ кога сте на гости кај пријателите. Според новиот патент на „Sony“, компанијата сега овозможува „крадење“ на енергијата од телефонот на вашиот пријател, без притоа да употребите кабел.

График на денот: Која земја е лидер по патенти за иновации?

Денар - 20.03.2017

Патентниот систем е огромен двигател на технолошкиот напредок од 19-ти век до денес, коментира „ HowMuch.net “. Ова важи особено за високо-технолошките компании, каде што способноста да добиеш од иновацијата е всушност разликата помеѓу тоа да успееш ...