TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дебата за семејно насилство во Ѓорче Петров

Макфакс - 07.12.2017

Во соработка со Националниот совет за родова рамноправност во просториите на општина Ѓорче Петров се одржа работен состанок за семејно насилство. Присутни беа членови на администрацијата на локалната самоуправа, Советот, членови на Комисија за труд ...

Легализирани 64 дивоградби, нов паркинг и сала за венчавање во Ѓорче Петров

Скопје инфо - 07.12.2017

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски потпиша и додели 64 решенија за легализација на дивоградби. – Видно беше задоволството на граѓаните кои со години чекаа нивниот проблем, со легализирање на бесправните објекти, да биде ...

Нови 64 решенија за легализација на дивоградби во Ѓорче Петров

А1 On - 06.12.2017

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски потпиша и додели 64 решенија за легализација на дивоградби. Од општината информираат дека ваквиот транспарентен начин на доделување решенија на граѓаните ја елиминира можноста за ...

Нов паркинг-простор во близина на пазарчето во Ѓорче Петров

Макфакс - 06.12.2017

Во близина на пазарчето во населбата Ѓорче Петров е пуштен во употреба целосно нов паркинг простор. Од општината информираат дека со ова е решен долгогодишен проблем на жителите, особено на посетителите на пазарот кои доаѓаат со возила.

Дебата за семејно насилство во Ѓорче Петров

Вечер - 07.12.2017

Во соработка со Националниот совет за родова рамноправност во просториите на општина Ѓорче Петров се одржа работен состанок за семејно насилство. Присутни беа членови на администрацијата на локалната самоуправа, Советот, членови на Комисија за труд ...

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров адаптиран простор за венчавки

+инфо - 05.12.2017

Веќе во четврток во адаптираниот простор во Центарот за култура закажани се три венчавки. Во Центарот за култура во Ѓорче Петров извршена е пренамена на дел од сцената со што се доби нов адаптиран простор каде ќе се венчаат младите парови од оваа ...

Венчавките ќе се склучуваат во Домот на културата во Ѓорче Петров

Скопје инфо - 05.12.2017

Дел од Центарот за култура „Ѓорче Петров“ во Општина Ѓорче Петров е пренаменет во сала за венчавки поради лошите услови во кои досега се склучуваа браковите. „Градоначалникот Александар Наумоски презеде времени мерки со тоа што овозможи соодветни ...

Нови 64 решенија за легализација на дивоградби во Ѓорче Петров

Порта 3 - 07.12.2017

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски потпиша и додели 64 решенија за легализација на дивоградби. Од општината информираат дека ваквиот транспарентен начин на доделување решенија на граѓаните ја елиминира можноста за ...

Нов паркинг-простор во близина на пазарчето во Ѓорче Петров

Вечер - 06.12.2017

Во близина на пазарчето во населбата Ѓорче Петров е пуштен во употреба целосно нов паркинг простор. Од општината информираат дека со ова е решен долгогодишен проблем на жителите, особено на посетителите на пазарот кои доаѓаат со возила.

Дебата за семејно насилство во Ѓорче Петров

Орбис - 07.12.2017

Во соработка со Националниот совет за родова рамноправност во просториите на општина Ѓорче Петров се одржа работен состанок за семејно насилство. Присутни беа членови на администрацијата на локалната самоуправа, Советот, членови на Комисија за труд ...

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров адаптиран простор за венчавки

А1 On - 05.12.2017

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров извршена е пренамена на дел од сцената со што се доби нов адаптиран простор каде ќе се венчаат младите парови од оваа општина. Од општината информираат дека е поставена нова завеса на целата сцена и адаптирани ...

Во Ѓорче Петров венчавка на сцена, дел од Центарот за култура адаптиран во матично

Sky - 05.12.2017

Дел од Центарот за култура „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров е пренаменет во сала за венчавки поради лошите услови во кои досега се склучуваа браковите. „Градоначалникот Александар Наумоски презеде привремени мерки со тоа што овозможи соодветни ...

Нов паркинг - простор добија жителите од Ѓорче Петров

Скопје инфо - 06.12.2017

Во близина на пазарчето во населбата Ѓорче Петров е пуштен во употреба целосно нов паркинг простор. Од општината информираат дека со ова е решен долгогодишен проблем на жителите, особено на посетителите на пазарот кои доаѓаат со возила.

Дебата за семејно насилство во Ѓорче Петров

А1 On - 07.12.2017

Во соработка со Националниот совет за родова рамноправност во просториите на општина Ѓорче Петров се одржа работен состанок за семејно насилство. Присутни беа членови на администрацијата на локалната самоуправа, Советот, членови на Комисија за труд ...

Парови од Ѓорче Петров ќе се венчаваат во Центарот за култура

Слободен Печат - 05.12.2017

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров извршена е пренамена на дел од сцената со што се доби нов адаптиран простор каде ќе се венчаат младите парови од оваа општина. Од општината информираат дека е поставена нова завеса на целата сцена и адаптирани ...

Во близина на пазарчето во Ѓорче Петров е пуштен нов паркинг-простор

Денар - 06.12.2017

Во близина на пазарчето во населбата Ѓорче Петров е пуштен во употреба целосно нов паркинг-простор. Од Општината информираат дека со ова е решен долгогодишниот проблем на жителите, особено на посетителите на пазарот што доаѓаат со возила.

ФОТО: Во Центарот за култура во Ѓорче Петров адаптиран простор за венчавки

Либертас - 05.12.2017

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров извршена е пренамена на дел од сцената со што се доби нов адаптиран простор каде ќе се венчаат младите парови од оваа општина. Од општината информираат дека е поставена нова завеса на целата сцена и адаптирани ...

Нов паркинг-простор во близина на пазарчето во Ѓорче Петров

Скопје24 - 06.12.2017

Во близина на пазарчето во населбата Ѓорче Петров е пуштен во употреба целосно нов паркинг-простор. Од Општината информираат дека со ова е решен долгогодишниот проблем на жителите, особено на посетителите на пазарот што доаѓаат со возила.

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров адаптиран простор за венчавки...

Н.Македонија - 05.12.2017

Во Центарот за култура во Ѓорче Петров адаптиран простор за венчавки Во Центарот за култура во Ѓорче Петров извршена е пренамена на дел од сцената со што се доби нов адаптиран простор каде ќе се венчаат младите парови од оваа општина.