TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Педесетина кумановци завршија обука за негуватели и сметководство

Kumanovo News - 10.11.2017

Обуките се реализираат преку ИПА проектот за поддршка за вработување на млади кој што е финансиран од оперативната програма за развој на човечки ресурси 2007-2013 година, а се спроведува преку Агенцијата за вработување.

Центарот за вработување Куманово додели сертификати за успешно завршена обука на невработени

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... Околу 50 невработени млади лица, активни баратели на работа, денеска добија сертификати за успешно завршена обука во Центарот за вработување Куманово. Дел од нив завршија обука за негувател на стари и немоќни лица во домашни услови, дел ...

Сертификати за книговодители, шминкери и масери

Тера - 09.11.2017

Доделени сертификати на млади луѓе кои успешно завршја три обуки за дефицитарни занимања кои се одржаја во Битола. А тоа се 20 за книговодство 26 за шминкери и 13 за масери. Младите во Битола преку ИПА проектот насловен Поддршка за вработување на ...

Доделени сертификати на млади невработени лица

Орбис - 09.11.2017

Во рамки на проектот поддршка за вработување на млади лица денес во АВ РМ Битола се доделени сертификати за поминати обуки за стекнување на вештини барани на пазарот на трудот. Со обуките беа опфатени млади лица до 29 години со цел да ги подобрат ...

Шеесет битолчани се обучија за дефицитарни струки

Алфа - 09.11.2017

Младите битолчани своите шанси за работна егзистенција ги гледаат како шминкери, книговодители и масери. Ваква е сликата во Битола според остварената бесплатна обука за дефицитарни струки со старост до 29 години.

Доделени сертификати за завршен курс по книговодство на млади невработени лица

А1 On - 08.11.2017

Сертификати за успешно завршен курс „службеник во книговодство“ денеска во Агенцијата за вработување (АВРМ) им беа доделени на млади невработени лица до 29-годишна возраст кои успешно ја завршиле обуката за стекнување вештини барани на пазарот на ...

Доделени сертификати за завршен курс по книговодство на млади невработени лица

Орбис - 08.11.2017

Сертификати за успешно завршен курс „службеник во книговодство“ денеска во Агенцијата за вработување (АВРМ) им беа доделени на млади невработени лица до 29-годишна возраст кои успешно ја завршиле обуката за стекнување вештини барани на пазарот на ...