TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Aналитичари: Нови избори што би се одржале веднаш, не би биле решение

Алсат-М - 11.01.2017

Аналитичарите имаат различни мислења за тоа која од опциите на ДУИ за нова Влада е можно да се реализира. Агим Јонуз оценува дека формирањето техничка, односно широка влада е единствена форма за смирување на ситуацијата и избегнување можни тензии, а ...

Аналитичари: Во преговорите за нова влада, партиите треба да играат со отворени карти

МРТ - 10.01.2017

Во преговорите за составување на новото парламентарно мнозинство и на новата влада, партиите треба да играат со отворени карти и потранспарентно, велат аналитичари кои ги следат политичките случувања во земјава.