TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одбиени сите барања на одбраната на Младиќ, пресуда на 22. ноември

Стандард - 10.11.2017

Судскиот совет на Меѓународниот кривичен трибунал за поранешна Југославија ги отфрли барањата на одбраната на поранешниот командант на Главниот штаб на војската на Република Српска, генерал Ратко Младиќ, во врска со неговата способност да го ...

Костурите од минатото...

Н.Македонија - 10.11.2017

Неколку настани и изјави во изминатиов период укажаа дека Србија декларативно ја прифаќа политиката на помирување во регионот, но дека опасно многу ги има оние што одбиваат да се соочат со болната вистина, што е предуслов за самопрочистување ...