TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска извештај - какви тајни крие системот АКМИС?

Deutsche Welle - 07.12.2017

Јавноста со огромен интерес го очекува Извештајот кој треба да открие дали судските предмети се распределувале електронски и по случаен избор или се давале на рака на „подобни судии“. Денеска во Министерството за правда (15 часот) ќе бидат објавени ...

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Сител - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Конечно извештајот за АКМИС – дали и кој „местел“ предмети во судовите

Нова ТВ - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

DW: Денеска извештај – какви тајни крие системот АКМИС?

Локално - 07.12.2017

Јавноста со огромен интерес го очекува Извештајот кој треба да открие дали судските предмети се распределувале електронски и по случаен избор или се давале на рака на „подобни судии“, информира DW.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

CivilMedia - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Јавноста денес ќе дознае што крие фамозниот систем АКМИС

Таратур - 07.12.2017

Министерството за правда, денес, во 15 часот, ќе ги објави клучните наоди од увидот во начинот на користење на системот АКМИС – Автоматизиран информациски систем за управување со судските предмети (Automated Court Case Management Information System ...

Што крие АКМИС системот?

24 Вести - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите констатирани по увидот во функционалноста на АКМИС системот. Работна група од Министерството за правда досега изврши проверки на АКМИС системите во Врховниот, Апелацискиот суд Скопје ...

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Стандард - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Press24 - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

А1 On - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Канал5 - 07.12.2017

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС системот

МРТ - 07.12.2017

Работна група досега изврши проверки на АКМИС системите во Врховниот, Апелацискиот суд и во Кривичниот суд. Во Министерството за правда ќе бидат презентирани наодите од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на ...