TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На аеродромот во Виена монтирани биометриски апарати препознавање на лица

Република - 10.11.2017

На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, кои во моментов се инсталираат на електричните влезови, а ќе бидат пуштени во употреба на почетокот на декември.

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица

Курир - 10.11.2017

Прво ќе биде скениран пасошот на патникот, а потоа апаратите ќе го сликаат неговото лице, со што автоматски ќе биде извршена контрола. Причината за воведувањето на таквиот вид на проверка е промената во шенгенскиот граничен кодекс.

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица...

Н.Македонија - 10.11.2017

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, кои во моментов се инсталираат на електричните ...

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица

+инфо - 10.11.2017

Прво ќе биде скениран пасошот на патникот, а потоа апаратите ќе го сликаат неговото лице, со што автоматски ќе биде извршена контрола. На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, ...

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица

Сител - 10.11.2017

На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, кои во моментов се инсталираат на електричните влезови, а ќе бидат пуштени во употреба на почетокот на декември.

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање лица

Локално - 10.11.2017

– На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација лица, кои во моментов се инсталираат на електричните влезови, а ќе бидат пуштени во употреба на почетокот на декември.

Министерот Бекташи избега од новинарски прашања на пресот во Влада

еМагазин - 06.12.2017

Министерот за економија Крешник Бекташи на денешната прес конференција на која што ги презентираше активностите во енергетскиот сектор избега од новинарски прашања. Освен сублимат од парите кои годинава се потрошени во рамки на програмите за ...

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица

А1 On - 10.11.2017

На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, кои во моментов се инсталираат на електричните влезови, а ќе бидат пуштени во употреба на почетокот на декември.

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица

Орбис - 10.11.2017

На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, кои во моментов се инсталираат на електричните влезови, а ќе бидат пуштени во употреба на почетокот на декември.

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица

Алфа - 10.11.2017

Прво ќе биде скениран пасошот на патникот, а потоа апаратите ќе го сликаат неговото лице, со што автоматски ќе биде извршена контрола. На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, ...

На виенскиот аеродром се поставуваат биометриски апарати за препознавање на лица

Либертас - 10.11.2017

На аеродромот во Виена се воведува гранична контрола во автоматски биометриски апарати за идентификација на лица, кои во моментов се инсталираат на електричните влезови, а ќе бидат пуштени во употреба на почетокот на декември.