TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Facebook Stories и Messenger Day се спојувааат во една синхринозирана платформа

Smartportal - 14.11.2017

Како што ни е познато на повеќето, Facebook Stories, никогаш не успеаја да ја достигнат ни приближно популарноста на истата функција во Instagram, без разлика што компанијата е сопственик на двете друштвени мрежи.

Какви промени ќе претрпат сториите на Facebook и Messenger?

Телефони.мк - 14.11.2017

Facebook донесе одлука да направи измени во објавата на стории на мобилната апликација Facebook која е главен клиен за социјалната мрежа и на Messenger која служи за допишување и сите останати услуги.

Android 8.1 веќе ги наведува апликациите што ја „цедат“ батеријата

Стандард - 13.11.2017

Во последната бета на Android 8.1 се појави функција која посочува кои апликации трошат особено многу енергија и соодветно ја намалуваат автономната работа на смартфонот. Причината за ова е дека многу апликации постојано бараат од телефонот различни ...

Skype Lite – поедноставна верзија за тие што не им се допаѓа новиот Skype

Smartportal - 13.11.2017

Microsoft, односно Skype, не ја промовираат Lite верзијата како ние во насловот, меѓутоа со оглед на достапноста, сигурно голем дел од корисниците ќе ја користат од такви причини. Како и со другите вакви верзии, Messenger Lite на пример, Skype Lite ...

Ние сме од Фејсбук, тука сме да погледнеме

Оff.net - 13.11.2017

На времето еден од тестовите за откривање гуштери (и интелигенција) на интернет беше: прати ми го бројот на кредитната картичка, да го проверам да не ти го има некој украдено. Сега Фејсбук сака да те заштити од тоа некој бивш да не објави гола фотка ...