TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со проект на УСАИД, бизнисите ќе се прилагодуваат на законите

+инфо - 20.03.2017

Планирани се повеќе информативни сесии во различни градови во земјава. Честото менување на законите и сивата економија остануваат најголем проблем за микро, малите и средните претпријатија.

Промените во регулативата- најчест проблем за микро и малите фирми

МРТ - 20.03.2017

Преку 18 информативни сесии во 10 градови, микро и малите фирми ќе се запознаат со проектот што ќе им овозможи да осознаат колку се усогласени со најновите законски регулативи во за нив најпроблематичните области.

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Нетпрес - 20.03.2017

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. Како што беше речено денеска на прес-конференција во Стопанската комора, за фирмите е посебно тешко да се ...

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

А1 On - 20.03.2017

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. Како што беше речено денеска на прес-конференција во Стопанската комора, за фирмите е посебно тешко да се ...

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Сител - 20.03.2017

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. Како што беше речено денеска на прес-конференција во Стопанската комора, за фирмите е посебно тешко да се ...

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Република - 20.03.2017

­ Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. Како што беше речено денеска на прес­конференција во Стопанската комора, за фирмите е посебно тешко да се ...

Честото менување на законите најголем проблем за бизнисмените...

Н.Македонија - 20.03.2017

Честото менување на законите најголем проблем за бизнисмените Сивата економија и брзото менување на регулативите сѐ уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Точка - 20.03.2017

Клучни сектори што ќе бидат опфатени со анализите се земјоделството, текстилот, градежништвото, ИКТ и туризмот, истакна Јадранка Аризанковска, виш советник во Комората. Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми ...

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Канал5 - 20.03.2017

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. Како што беше речено денеска на прес-конференција во Стопанската комора, за фирмите е посебно тешко да се ...

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Телевизија Нова - 20.03.2017

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. Како што беше речено денеска на прес-конференција во Стопанската комора, за фирмите е посебно тешко да се ...

Сивата економија и брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Вечер - 20.03.2017

Малите и средните претпријатија потешко се прилагодат на законите за работни односи и за безбедност и заштита при работа, а не помали пречки им се и правата и обврските од законите за даночна и царинска политика, животна средина и урбанизам.

Неразбирливите закони кои често и брзо се менуваат се голем проблем за фирмите

Академик - 20.03.2017

Брзото и често менување на регулативите е еден од најголемите проблеми со кои се соочуваат за микро, малите и средните претпријатија во Република Македонија. Тешко приспособување на прописите од работните односи и даночната политика За фирмите, ...

УСАИД почнува со инфо-сесии за компаниите, ќе се детектираат нивните проблеми

Мета - 20.03.2017

Сивата економија и брзото менување на регулативите се најголеми проблеми за малите, средните и за микропретпријатија во Македонија, беше истакнато на прес-конференцијата во Стопанска комора.

Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот во Македонија

Банкарство.мк - 20.03.2017

Брзото менување на закони и сивата економија остануваат најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. Како што беше кажано денеска на прес-конференција во Стопанската комора, најголем проблем фирмите имаат со законите ...

Стопанска комора: Брзото менување на законите е најголем проблем на бизнисот

Канал 77 - 20.03.2017

Сивата економија и брзото менување на регулативите се’ уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија. На фирмите им е посебно тешко да се прилагодат на законите за работни односи и за безбедност и заштита при ...