TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се враќа авиолинијата Скопје-Сараево?

+инфо - 13.09.2017

Прашањето го покренале министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и неговиот босански колега Исмир Јуско. Прашањето за повторно воспоставување на директна авионска линија меѓу Скопје и Сараево е покренато денеска на средбата на министерот за ...

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

МРТ - 13.09.2017

Македонската Влада и Советот на министри на Босна и Херцеговина потпишаа договор за признавање на возачките дозволи. Сугаревски и Јуско најавија дека наскоро ќе се обнови авиолинијата Сараево.

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Р.С.Европа - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава, со што надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на возачите ...

Македонија и БиХ договорија признавање на возачките дозволи и можност за замена

Кајгана - 13.09.2017

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерот за комуникација и транспорт на БиХ, Исмир Јуско, денеска потпишаа спогодба меѓу Советот на министри на БиХ и Владата на Република Македонија за меѓусебно признавање и замена на возачките ...

Наскоро возобновување на директната авионска линија Скопје – Сараево

А1 On - 13.09.2017

Наскоро се очекува да биде возобновена директната авионска линија меѓу Сараево – Скопје, најавија денеска во Скопје министрите за транспорт на двете држави Горан Сугарески и Исмир Јуско. Двајцата министри на прес-конференција во македонската Влада ...

Македонија и БИХ потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи

Мета - 13.09.2017

Владите на Македонија и на Босна и Херцеговина денеска потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи помеѓу двете земји. Во име на Владата на Република Македонија, договорот го потпиша министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, а ...

Македонија и Босна денеска заемно ќе си ги признаат возачките дозволи

Макфакс - 13.09.2017

Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина денеска ќе го потпишат договорот за заемно признавање и замена на возачките дозволи. Претставници на македонската влада на потпишувањето на договорот се министерот за ...

Наскоро возобновување на директната авионска линија Скопје - Сараево

еМагазин - 13.09.2017

Наскоро се очекува да биде возобновена директната авионска линија меѓу Сараево - Скопје, најавија денеска во Скопје министрите за транспорт на двете држави Горан Сугарески и Исмир Јуско. Меѓу Македонија и Босна и Херцеговина од 2004 година постои ...

Од утре македонските возачки дозволи ќе важат и во оваа земја

iPortal - 12.09.2017

Утре, 13 Септември (среда), со почеток во 12.00 часот во Свечената сала во Владата на Република Македонија ќе се одржи свечено потпишување на Договорот меѓу Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно ...

Сугарески: Повторно да се воспостави директна авио линија од Скопје до Сараево

Слободен Печат - 13.09.2017

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска оставри билатерална средба со министерот за комуникации и транспорт на Босна и Херцеговина, Исмир Јуско. На средбата се разговараше за зголемување на соработката меѓу двете земји преку прашања ...

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Република - 13.09.2017

Македонската Влада и Советот на министри на Босна и Херцеговина потпишаа договор за признавање на возачките дозволи. Сугаревски и Јуско најавија дека наскоро ќе се обнови авиолинијата Сараево.

Возете слободно во Босна и Херцеговина со македонска дозвола

Вечер - 13.09.2017

Освен со БиХ, досега ваков договор Македонија има потпишано со Италија, Шпанија, Албанија, Црна Гора и Србија, а во тек е процедурата за потпишување на вакви договори со Косово, Турција, Велика Британија и Германија Македонија и Босна и Херцеговина ...

Наскоро возобновување на директната авионска линија Скопје - Сараево

Сител - 13.09.2017

Наскоро се очекува да биде возобновена директната авионска линија меѓу Сараево - Скопје, најавија денеска во Скопје министрите за транспорт на двете држави Горан Сугарески и Исмир Јуско. Двајцата министри на прес-конференција во македонската Влада ...

Во Босна и Херцеговина ќе се вози и со македонска возачка

+инфо - 13.09.2017

Потпишан е договор за заемно признавење на дозволите меѓу Македонија и Босна и Херцеговина. Македонските граѓани кои ќе возат во Босна и Херцеговина во иднина нема да вадат меѓународна дозвола.

Македонија и Босна денес заемно ќе си ги признаат возачките дозволи

Точка - 13.09.2017

Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина денес ќе го потпишат договорот за заемно признавање и замена на возачките дозволи. Претставници на македонската влада на потпишувањето на договорот се министерот за ...

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Канал5 - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките

Стандард - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на ...

Наскоро ќе се обнови директната авионска линија Скопје - Сараево

Вечер - 13.09.2017

Наскоро се очекува да биде возобновена директната авионска линија меѓу Сараево - Скопје, најавија денеска во Скопје министрите за транспорт на двете држави Горан Сугарески и Исмир Јуско. Двајцата министри на прес-конференција во македонската Влада ...

Потпишан договорот за реципрочно признавање на возачките дозволи со Босна и Херцеговина

OhridNews - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денес се потпиша договор за реципрочно признавање на возачките дозволи меѓу Република Македонија и Босна и Херцеговина. Во име на Владата на Република Македонија договорот го потпиша министерот за внатрешни работи ...

Македонските возачки ќе бидат признати во уште една земја

Фактор - 13.09.2017

Владата и Советот на министри на Босна и Херцеговина денеска ќе го потпишат договорот за заемно признавање и замена на возачките дозволи. Претставници на македонската Влада на потпишувањето на договорот се министерот за внатрешни работи, Оливер ...

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

А1 On - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Телевизија Нова - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на ...

Наскоро возобновување на директната авионска линија Скопје - Сараево

Канал5 - 13.09.2017

Наскоро се очекува да биде возобновена директната авионска линија меѓу Сараево - Скопје, најавија денеска во Скопје министрите за транспорт на двете држави Горан Сугарески и Исмир Јуско. Двајцата министри на прес-конференција во македонската Влада ...

Македонија и БиХ потпишаа договор за меѓусебно признавање на возачките дозволи

Макфакс - 13.09.2017

Во име на Владата на Република Македонија договорот го потпиша министерот за внатрешни работи и потпретседател на Владата, Оливер Спасовски, а во име на Советот на министри на Босна и Херцеговина договорот го потпиша министерот за комуникации и ...

Македонија и Босна денеска заемно ќе си ги признаат возачките дозволи

Правдико - 13.09.2017

Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина денеска ќе го потпишат договорот за заемно признавање и замена на возачките дозволи. Претставници на македонската влада на потпишувањето на договорот се министерот за ...

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Канал 77 - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Канал5 - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на ...

Наскоро ќе се обнови авионската линија Скопје- Сараево

МРТ - 13.09.2017

Со возобновувањето на авионската линија се очекува дека ќе се олесни комуникацијата меѓу граѓаните и бизнис секторот. Според министерот Сугарески, ова е од исклучително значење за двете држави.

Потпишан договорот за заемно признавање на возачките дозволи со Босна и Херцеговина

Слободен Печат - 13.09.2017

Денеска во Владата на Република Македонија беше потпишан договор за заемно признавање на возачките дозволи меѓу Република Македонија и Босна и Херцеговина. Во име на Владата на Република Македонија договорот го потпиша министерот за внатрешни работи ...

Македонија и Босна денеска заемно ќе си ги признаат возачките дозволи

Денар - 13.09.2017

Владата на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина денеска ќе го потпишат договорот за заемно признавање и замена на возачките дозволи. Претставници на македонската влада на потпишувањето на договорот се министерот за ...

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Сител - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

А1 On - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на ...

Наскоро возобновување на директната авионска линија Скопје – Сараево

Либертас - 13.09.2017

Наскоро се очекува да биде возобновена директната авионска линија меѓу Сараево – Скопје, најавија денеска во Скопје министрите за транспорт на двете држави Горан Сугарески и Исмир Јуско. Двајцата министри на прес-конференција во македонската Влада ...

Македонија и БиХ потпишаа договор за меѓусебно признавање на возачките дозволи

Точка - 13.09.2017

Во име на Владата на Република Македонија договорот го потпиша министерот за внатрешни работи и потпретседател на Владата, Оливер Спасовски, а во име на Советот на министри на Босна и Херцеговина договорот го потпиша министерот за комуникации и ...

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Вечер - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Потпишан договор за признавање на возачките дозволи меѓу Македонија и БиХ

МРТ - 13.09.2017

Освен со БиХ, досега ваков договор Македонија има потпишано со Италија, Шпанија, Албанија, Црна Гора и Србија... Македонската Влада и Советот на министри на Босна и Херцеговина потпишаа договор за заемно признавање и замена на возачки дозволи ...

Македонските возачки дозволи ќе важат и во Босна и Херцеговина и обратно

Локално - 13.09.2017

Денеска во Владата на Република Македонија беше потпишан договор за реципрочно признавање на возачките дозволи меѓу Република Македонија и Босна и Херцеговина. Во име на Владата на Република Македонија договорот го потпиша министерот за внатрешни ...

Македонија и Босна ќе потпишат со договор за признавање на возачките дозволи

Телевизија Нова - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

24 Вести - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на ...

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи...

Н.Македонија - 13.09.2017

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и ...

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

Либертас - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на ...

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи

еМагазин - 13.09.2017

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со договорот надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на ...

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Press24 - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Идивиди - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Скопје24 - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Алсат-М - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Скопје инфо - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.

Македонските возачки дозволи ќе бидат признати во БиХ

Шеталиште - 13.09.2017

Денеска во Владата ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи. Во име на Владата на Република Македонија, договорот ќе го потпише ...

Македонија и БиХ ќе потпишат договор за признавање на возачките дозволи

Орбис - 13.09.2017

Во Владата на Република Македонија денеска ќе се потпише договорот меѓу владите на Република Македонија и Советот на министри на Босна и Херцеговина за заемно признавање и замена на возачки дозволи.