TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жителите на Батинце загрижени – Дали има контејнери со опасен хемиски отпад во „Дрисла“?

ТВ21 - 20.03.2017

Жителите на село Батинце, се кренаа на нозе по веста објавена пред неколку недели во Италијанските медиуми, во која што пишуваа дека контејнери со хемиски отпад се донесени во депонијата “Дрисла“.

Подземните контејнернери празни, ѓубрето на тротоар

OhridNews - 20.03.2017

Граѓаните се' уште не можат да се навикнат ѓубрето да го одлагаат во подземните контејнери во центарот на Охрид. Наместо таму, тоа се остава на тротоар на само десет метри од новите подземни контејнери кои беа поставени токму за да не се нагрдува ...