TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Разговорот за вработување кај Елон Маск звучи како вистински ноќен кошмар

Таратур - 07.12.2017

Интервјуата за работа обично не се многу пријатно искуство за апликантите, но судејќи според приказните од еден бивш кадар во компанијата Space X, на технолошкиот бизнисмен и иноватор Елон Маск, разговорот за вработување кај него е посебен вид на ...

Ова е процесот што треба да го минете ако сакате да работите со Илон Маск во SpaceX

Иновативност - 05.12.2017

Поранешниот вработен во SpaceX, Џош Боем, во разговор со Business Insider рече дека процесот на интервјуирање за работа во компанијата може да биде напорен. Како кандидат, мора да минете од седум до осум интервјуа во живо, а ако не му се допаднете ...