TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кого обвинува Бил Гејтс за долгата опција Ctrl+Alt+Delete?

Телефони.мк - 23.09.2017

Бил Гејтс открива дека стандардите им биле многу ниски. Конкретно, тој го обвинува инженерот Дејвид Бредли од IBM, од кого Гејтс побарал само едно копче за вклучување на Task Manager, но овој рекол дека е многу комплицирано и нема време за средување ...

Бил Гејтс: „Командата Ctrl+Alt+Delete беше грешка“

Факултети - 23.09.2017

Никој не е совршен, па не е ниту Бил Гејтс. Милијардерот неодамна призна дека доколку може да се врати во минатото, би ја променил „Ctrl+Alt+Delete“ командата со едно единствено копче. Темата се отвори откако на „Блубмерг“ бизнис форумот, му беше ...