TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конаците ќе бидат завршени во 2019 година

Слободен Печат - 18.12.2017

Во моментов ги завршуваме работите на покривот на конаците со камен. Се вградува дограмата. Работиме според плановите, велат од српската фирма изведувач „Кото“. Обновата на опожарените конаци на манастирот Успение на Пресвета Богородица – Трескавец ...

Обновата на опожарените конаци на Трескавец треба да заврши до крајот на 2018-та година

Канал 77 - 18.12.2017

Временските услови и на прагот на зимата одат во прилог за интензивно продолжување на градежните работи на обнова на опожарените конаци на едно од најзначајните македонски светилишта Манастирот „Успение на пресвета Богородица“ – Трескавец.