TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Славната планина крие тајна- соба во која никој не смее да влезе

Press24 - 10.11.2017

Планината Рашмор е монументална гранитна скулптура која ја креирал Гатзон Борглум, а прикажува 18 метри долги скулптури од главите на поранешните претседатели на САД. Се наоѓа во близина на Кејстон во Јужна Дакота, а опфаќа површина од 5.17 ...

(ФОТО+ВИДЕО) Славната планина крие тајна соба во која никој не смее да влезе

Маркукуле - 10.11.2017

Планината Рашмор е монументална гранитна скулптура која ја креирал Гатзон Борглум, а прикажува 18 метри долги скулптури од главите на поранешните претседатели на САД. Се наоѓа во близина на Кејстон во Јужна Дакота, а опфаќа површина од 5.17 ...