TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Oбвинителите ќе контролираат дали полицајците постапуваат законски

Макфакс - 15.11.2017

Со измени и дополнување на Законот за Советот на јавни обвинители, на обвинителите ќе им се даде можност да ја контролираат полицијата. Ова е наведено во Единствениот електронски нациоален регистар на прописи, ЕНЕР.

Обвинителите ќе контролираат дали полицајците работат законски

Press24 - 15.11.2017

Со измените на неколку Закони, на обвинителите ќе им се даде можност да ја контролираат полицијата. Како што е наведено во Единствениот електронски нациоален регистар на прописи, се наведува дека целта е „примена на надворешниот независен контролен ...

Според новиот пакет закони, работата на полицијата ќе ја контролира Обвинителството

Мета - 14.11.2017

Министерството за правда ја почна подготовката на пакетот измени во неколку закони со кои треба да се обезбеди надворешна независна контрола на работата на полицијата. Според известувањето , објавено денеска, измените ќе се прават во Законите за ...

Мицковски размислува да се кандидира за лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Милошоски се уште не се решил

еМагазин - 11.12.2017

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицковски, пред состанокот на Централниот комитет на партијата потврди дека не е исклучена можноста тој да биде кандидат за партиски лидер. Антонијо Милошоски, пак, рече дека се уште не решил дали ќе се ...

Oбвинителите ќе контролираат дали полицајците постапуваат законски

Вечер - 15.11.2017

Со измени и дополнување на неколку закони меѓи кои, Законот за Советот на јавни обвинители, Законот за јавното обвинителство и Законот за кривична постапка, на обвинителите ќе им се даде можност да ја контролираат полицијата.

Според новиот пакет закони, работата на полицијата ќе ја контролира Обвинителството

Либертас - 14.11.2017

Министерството за правда ја почна подготовката на пакетот измени во неколку закони со кои треба да се обезбеди надворешна независна контрола на работата на полицијата. Според известувањето , објавено денеска, измените ќе се прават во Законите за ...

Измени на законите од областа на Јавното обвинителство и ЗКП чија цел е контролен механизам на полицијата во согласност ...

Академик - 14.11.2017

Министерството за правда подготвува измени на Законот за Јавното обвинителство, Законот за јавнообвинителска служба, Законот за Советот на јавни обвинители и Законот за кривичната постапка.

Во подготовка се измени за Закон за јавнообвинителска служба

Правдико - 14.11.2017

Постоењето независни, ефикасни и навремени механизми за контрола на работата на полицијата е барање согласно ЕКЧП и нејзиното прецедентно право. Овие механизми е потребно да бидат хиерархиски независни од оние чие постапување е предмет на истрага.

Oбвинителите ќе контролираат дали полицајците постапуваат законски

Кајгана - 15.11.2017

Со измени и дополнување на неколку закони меѓи кои, Законот за Советот на јавни обвинители, Законот за јавното обвинителство и Законот за кривична постапка, на обвинителите ќе им се даде можност да ја контролираат полицијата.

Според новиот пакет закони, работата на полицијата ќе ја контролира Обвинителството

Локално - 14.11.2017

Министерството за правда ја почна подготовката на пакетот измени во неколку закони со кои треба да се обезбеди надворешна независна контрола на работата на полицијата. Според известувањето , објавено денеска, измените ќе се прават во Законите за ...

Oбвинителите ќе контролираат дали полицајците постапуваат законски

Точка - 15.11.2017

Со измени и дополнување на неколку закони меѓи кои, Законот за Советот на јавни обвинители, Законот за јавното обвинителство и Законот за кривична постапка, на обвинителите ќе им се даде можност да ја контролираат полицијата.

Се предлага Обвинителството да ја контролира полицијата

Позитив.мк - 14.11.2017

Министерството за правда ја почна подготовката на пакетот измени во неколку закони со кои треба да се обезбеди надворешна независна контрола на работата на полицијата. Според известувањето, објавено денеска, измените ќе се прават во Законите за ...