TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се венчаа младенците на Галичка свадба

24 Вести - 16.07.2017

Галичник и галичани живеат за традиционалната туристичка манифестација „Галичка свадба“. Чукањето на тапаните, свекрвиното оро, носењето на невестата на вода, поставувањето на свадбарскиот бајрак, бричењето на зетот, земањето на невестата, ...

Младенците се запознале во Галичник, а еве кои обичаи се направија на Галичката свадба 2017

Press24 - 16.07.2017

Галичката Свадба или Петровденската Галичка свадва оваа година се одржува на 15 и 16( сабота и недела) јули. Богата е со многу оригинални, единствени и неповторливи свадбарски обичаи и ритуали.

Продолжува поддршката на Пивара Скопје за сочувување и афирмација на автентичната културна традиција

МКД - 15.07.2017

Пивара Скопје и нејзините брендови и оваа година, традиционално, се нераскинлив дел од најпознатата македонска свадба, која викендов по 44-ти пат се одржува во неповторливиот амбиент на живописниот Галичник на планината Бистра.

Скопјани со галичко потекло ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“

24 Вести - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Tања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Свадбата ќе почне вечерва во 19:30 часот, со китење, редење на бајракот и фрлање пушка, а утре наутро во 9 часот ...

Почнува „Галичка свадба 2017“

Нетпрес - 15.07.2017

Свадбата ќе почне вечер во 19:30 часот, со китење, редење на бајракот и фрлање пушка, а утре наутро во 9 часот ќе продолжат обичаите меѓу кои централен настан ќе биде нивната венчавка во црквата „Св. Петар и Павле“.

Поддршка за зачувување и афирмација на автентичната културна традиција

Убавина и Здравје - 15.07.2017

Пивара Скопје и нејзините брендови и оваа година, традиционално, се нераскинлив дел од најпознатата македонска свадба, која викендов по 44-ти пат се одржува во неповторливиот амбиент на живописниот Галичник на планината Бистра.

Почнува „Галичка свадба 2017“

Скопје24 - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде ...

Почнува „Галичка свадба 2017“

Телевизија Нова - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде ...

Ќе ечат зурли и тапани: Почнува „Галичка свадба 2017“

Скопје инфо - 15.07.2017

Оваа година скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржи викендов, 15-ти и 16 јули. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години ...

Почнува „Галичка свадба 2017“, и двајцата младенци со потекло од Галичник

Либертас - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде ...

Почнува „Галичка свадба 2017“

Канал 77 - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде ...

Почнува „Галичка свадба 2017“, младенците се запознале во Галичник

Мета - 15.07.2017

Скопјаните Тања Чаловска и Бошко Лепчески, обајцата со потекло од Галичник, се младенците на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во ...

Почнува „Галичка свадба“

+инфо - 15.07.2017

„Галичка свадба“ е своевиден театар на отворено, а ја слави и чува традицијата од минатото поврзана со Петровден и свадбите. Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува викендов Тие се запознале пред ...

Почнува „Галичка свадба 2017“

Макфакс - 15.07.2017

Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде што утре ќе бидат венчани во ...

Почнува „Галичка свадба 2017“

Денар - 15.07.2017

Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде што утре ќе бидат венчани во ...

Почнува „Галичка свадба 2017“

Точка - 15.07.2017

Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде што утре ќе бидат венчани во ...

Почнува „Галичка свадба 2017“

Алфа - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе ...

Ечат зурли и тапани: Почнува „Галичка свадба 2017“

Exclusive.mk - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде ...

Галичката невеста со носија стара еден век – започнува „Галичката свадба 2017“

Шеталиште - 15.07.2017

Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и едногодишниот правник и 28-годишната економистка се запознале пред седум години токму во Галичник каде ...

„Галичка свадба 2017“: Невестата ќе носи носија стара еден век...

Н.Македонија - 16.07.2017

„Галичка свадба 2017“: Невестата ќе носи носија стара еден век Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која се одржува викендов.

Со китење, редење на бајракот и фрлање пушка, почна Галичка свадба (фото)

Република - 15.07.2017

Галичката свадба почна вечерва со китење, редење на бајракот и фрлање пушка, а утре наутро ќе продолжат обичаите и венчавката во црквата „Св. Петар и Павле“. Тања Чаловска и Бошко Лепчески се младенците на овогодинешната „Галичка свадба“.Триесет и ...