TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бошњаците бараат еднаков третман за сите

Сител - 14.11.2017

Употребата на јазиците треба да биде еднаква за сите граѓани. Професорската фела реагира законот во собранието треба да претрпи измени. Босанската заедница иако во помал број треба да добие право на употреба на мајчин јазик во институциите каде што ...

Професори и научни работници контра законот за јазиците

Алфа - 14.11.2017

Професори и научни работици реагираат на предлог законот за употреба на јазиците, бараат ист третман за сите етнички заедници, а не да биде опфатена само една, односно да се регулира употребата на албанскиот јазик и онаму каде нема припадници од ...

Поддршка од Институтот за јазик од Сараево за унапредување на образованието на босански јазик

Сител - 14.11.2017

Институтот за јазик од Универзитетот во Сараево е отворен за стручна поддршка на говорителите на босански јазик и за унапредување на наставата на припадниците на таа етничка заедница во Македонија.

Трибина за босанскиот јазик во Институтот „Крсте Мисирков“

А1 On - 14.11.2017

Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ кои почнаа вчера, денеска од 10 часот продолжуваат со трибина „Јазиците на Балканот: босански јазик – состојби и перспективи“.

Трибина за босанскиот јазик на Отворените денови на Институтот за македонски јазик

Newsroom - 14.11.2017

Денес, со почеток од 10 часот, во рамки на Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, ќе се одржи трибината „Јазиците на Балканот: босански јазик – состојби и перспективи“.

Институтот за македонски јазик ги почнува Отворените денови со промоција на нови изданија

А1 On - 13.11.2017

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ со промоција на три нови изданија денеска ќе ги почне Отворените денови кои ќе завршат во петок. Централен настан ќе биде дводневната меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес ...

Бошњаците бараат: Употребата на јазиците еднаква за сите

Вечер - 14.11.2017

Употребата на јазиците треба да биде еднаква за сите граѓани. Професорската фела реагира законот во собранието треба да претрпи измени. Босанската заедница иако во помал број треба да добие право на употреба на мајчин јазик во институциите каде што ...

Трибина за босанскиот јазик во Институтот „Крсте Мисирков“

Орбис - 14.11.2017

Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ кои почнаа вчера, денеска од 10 часот продолжуваат со трибина „Јазиците на Балканот: босански јазик – состојби и перспективи“.

Институтот за македонски јазик ги почнува Отворените денови со промоција на нови изданија

Сител - 13.11.2017

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ со промоција на три нови изданија денеска ќе ги почне Отворените денови кои ќе завршат во петок. Централен настан ќе биде дводневната меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет - денес ...

Трибина за босанскиот јазик во Институтот „Крсте Мисирков“

Сител - 14.11.2017

Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ кои почнаа вчера, денеска од 10 часот продолжуваат со трибина „Јазиците на Балканот: босански јазик - состојби и перспективи“.

Институтот за македонски јазик ги почнува Отворените денови со промоција на нови изданија

Канал5 - 13.11.2017

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ со промоција на три нови изданија денеска ќе ги почне Отворените денови кои ќе завршат во петок. Централен настан ќе биде дводневната меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет - денес ...

Трибина за босанскиот јазик во Институтот „Крсте Мисирков“...

Н.Македонија - 14.11.2017

Трибина за босанскиот јазик во Институтот „Крсте Мисирков“ Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ кои почнаа вчера, денеска од 10 часот продолжуваат со трибина „Јазиците на Балканот: босански јазик - состојби и ...

Институтот за македонски јазик ги почнува Отворените денови со промоција на нови изданија

Орбис - 13.11.2017

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ со промоција на три нови изданија денеска ќе ги почне Отворените денови кои ќе завршат во петок. Централен настан ќе биде дводневната меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес ...

Промоција на три изданија за почеток на Отворените денови на Институтот за македонски јазик

Newsroom - 13.11.2017

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ со промоција на три нови изданија денеска во 11 часот ќе ги почне Отворените денови. Станува збор за изданија кои се објавени оваа година, и тоа: Речник на црковнословенски јазик од македонска ...