TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: Заврши времето на „оперативниот план“ за крадење

+инфо - 17.02.2017

„Граѓаните очекуваат реални политики и затоа го поддржаа Планот за живот“, велат од СДСМ. Ќе има нови вработувања во Македонија, шанси за нови бизниси со кои ќе ги мотивираме младите да останат во државата и повисоки плати.

Нови 10 илјади вработувања со оперативниот план за вработување за 2017 година

Сител - 17.02.2017

Нови 10.000 работни места треба да донесе владиниот оперативен план за намалување на невработеноста во 2017 година. Програмите и мерки во него тежат 14.200.000 евра што е за 2,6 милиони евра повеќе од лани.

10 илјади нови работни места - Владата го усвои оперативниот план за 2017 година

Канал5 - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања преку мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017, усвоен на последната владина седница. За негова реализација предвидени се 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Оперативен план за вработување: Нови 10.000 работни места во 2017-та

МРТ - 17.02.2017

Вкупно 873 милиони денари се обезбедени за реализација на Оперативниот план за 2017-та година за спроведување на 22 мерки за вработување и 11 услуги на пазарот. Се очекува отворање на 10.000 работни места, со што невработеноста треба да падне под 22 ...

Оперативниот план за вработување ќе обезбеди околу 10 илјади нови работни места

Република - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Владата го усвои Оперативниот план за вработување- ќе се отворат околу 10 илјади нови работни места

Курир - 17.02.2017

Со спроведување на низа на комплементарни економски политики, програми, проекти и мерки, Владата создаде услови и поттикна отворање на над 168 илјади нови работни места во стопанството и со тоа невработеноста од рекордо високите 38 проценти во 2005 ...

Над 10.000 илјади вработувања со новиот оперативен план 2017

Телевизија Нова - 17.02.2017

Над 10.000 граѓани ќе се вработат преку мерките и програмите на новиот оперативен план за 2017 година. Планот се состои од 22 програми и мерки за вработување и 11 услуги на пазарот на труд, а за негова реализација ќе бидат инвестирани 14,2 милиони ...

Груевски: Донесен оперативниот план за 5 илјади нови работни места, заедно со „Македонија вработува“ 10 илјади нови ...

Курир - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

СДСМ: Нови работни места ќе отвори новата влада, заврши оперативниот план крадење

Макфакс - 17.02.2017

Ќе има нови вработувања во Македонија, шанси за нови бизниси со кои ќе ги мотивираме младите да останат во државата и повисоки плати, но тоа ќе го реализира новата одговорна влада за којашто гласаа граѓаните на предвремените избори, реагираат од ...

СИТЕЛ: Нови 10 илјади вработувања со оперативниот план за вработување за 2017 година

Press24 - 17.02.2017

Нови 10.000 работни места треба да донесе владиниот оперативен план за намалување на невработеноста во 2017 година. Програмите и мерки во него тежат 14.200.000 евра што е за 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за вработување за 2017

Канал5 - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

10.000 нови работни места: Владата го усвои Оперативниот план за вработување

Press24 - 17.02.2017

Со спроведување на низа на комплементарни економски политики, програми, проекти и мерки, Владата создаде услови и поттикна отворање на над 168 илјади нови работни места во стопанството и со тоа невработеноста од рекордо високите 38 проценти во 2005 ...

Груевски: Со Оперативниот план за вработување ќе вработиме 15000 млади лица

Нетпрес - 17.02.2017

За спроведување на оперативниот план кој опфаќа широк спектар на можности, како што се програмата за самовработување, обуките, грантовите, поддршката за брзо растечките компании, нови работни места во микро и макро претпријатијата, практикантството ...

СДСМ: Нови работни места ќе отвори новата Влада, заврши оперативниот план крадење на криминалната власт!

Слободен Печат - 17.02.2017

Ќе има нови вработувања во Македонија, шанси за нови бизниси со кои ќе ги мотивираме младите да останат во државата и повисоки плати. Но тоа ќе го реализира новата одговорна Влада за којашто гласаа граѓаните на предвремените избори, тврдат од СДСМ.

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за вработување за 2017

Lider - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Владата го усвои Оперативниот план за 10.000 нови работни места

Нетпрес - 17.02.2017

Со спроведување на низа на комплементарни економски политики, програми, проекти и мерки, Владата создаде услови и поттикна отворање на над 168 илјади нови работни места во стопанството и со тоа невработеноста од рекордо високите 38 проценти во 2005 ...

Груевски: Продолжуваме да работиме за сите граѓани, со Оперативниот план ќе бидат опфатени 15.000 невработени кои се ...

Lider - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

СДСМ: Нови работни места ќе отвори новата влада, заврши оперативниот план крадење

Точка - 17.02.2017

Ќе има нови вработувања во Македонија, шанси за нови бизниси со кои ќе ги мотивираме младите да останат во државата и повисоки плати, но тоа ќе го реализира новата одговорна влада за којашто гласаа граѓаните на предвремените избори, реагираат од ...

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за вработување за 2017

Алфа - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Владата го усвои Оперативниот план за вработување!

Пулс24 - 17.02.2017

Со спроведување на низа на комплементарни економски политики, програми, проекти и мерки, Владата создаде услови и поттикна отворање на над 168 илјади нови работни места во стопанството и со тоа невработеноста од рекордо високите 38 проценти во 2005 ...

Груевски: Продолжуваме да работиме за сите граѓани.

Пулс24 - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за вработување за 2017-та

МРТ - 17.02.2017

873 милиони денари се обезбедени за реализација на Оперативниот план за 2017-та година за спроведување на 22 мерки за вработување и 11 услуги на пазарот. Се очекува отворање на 10.000 работни места, со што невработеноста треба да падне под 22 ...

Владата го усвои Оперативниот план за вработување- ќе се отворат околу 10 илјади нови работни места

Вечер - 17.02.2017

Со спроведување на низа на комплементарни економски политики, програми, проекти и мерки, Владата создаде услови и поттикна отворање на над 168 илјади нови работни места во стопанството и со тоа невработеноста од рекордо високите 38 проценти во 2005 ...

Груевски на Фејсбук: Со Оперативниот план ќе бидат опфатени 15.000 невработени до 29 години

Press24 - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за вработување за 2017

Сител - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Владата го усвои Оперативниот план за 10.000 нови работни места

Точка - 17.02.2017

Со спроведување на низа на комплементарни економски политики, програми, проекти и мерки, Владата создаде услови и поттикна отворање на над 168 илјади нови работни места во стопанството и со тоа невработеноста од рекордо високите 38 проценти во 2005 ...

Груевски: Продолжуваме да работиме за сите граѓани, со Оперативниот план ќе бидат опфатени 15.000 невработени на ...

Телевизија Нова - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа не сметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

Владата го усвои Оперативниот план за вработување- ќе се отворат околу 10 илјади нови работни места

Маркукуле - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Владата го усвои Оперативниот план за вработување: ќе се отворат околу 10 илјади нови работни места

Бизнис Вести - 17.02.2017

Со спроведување на низа на комплементарни економски политики, програми, проекти и мерки, Владата создаде услови и поттикна отворање на над 168 илјади нови работни места во стопанството и со тоа невработеноста од рекордо високите 38 проценти во 2005 ...

Груевски: Продолжуваме да работиме за сите граѓани, 15.000 работни места за невработени до 29 години

Република - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за 2017 година

ТВ21 - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Груевски: Со Оперативниот план за вработување ќе вработиме 15.000 млади лица

Точка - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

Усвоен новиот Оперативен план за 2017- нови 10 илјади работни места

Денар - 17.02.2017

Според Оперативниот план за вработување за 2017 година планирано е да се реализираат нови 10 илјади вработувања, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Груевски: Со oперативниот план за вработување ќе вработиме 15.000 млади лица

МКД - 17.02.2017

„Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ: Во 2017 ќе се отворат 10.000 нови работни места

Телеграф - 17.02.2017

Наредната година планирано е невработеноста да изнесува под 22 проценти Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади ...

Груевски на Фејсбук: Со Оперативниот план ќе бидат опфатени 15.000 невработени до 29 години

Вечер - 17.02.2017

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови вработувања, притоа несметајќи го ефектот од вработувањата кои што доаѓаат преку мерката ...

Се отвораат 10 илјади нови работни места

Макфакс - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања треба да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14.200.000 евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за вработување за 2017

Вест - 17.02.2017

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

2017: Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за вработување

Алфа - 17.02.2017

Нови 10.000 работни места се планирани да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017, за што се предвидени 14 милиони и 200.000 евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.