TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Катар: За првпат именувани жени во Државниот совет

МРТ - 10.11.2017

Емирот именувал вкупно 28 нови членови на Советот во период на политички превирања поради дипломатското и трговското ембарго од страна на Саудиска Арабија, Египет, Обединетите Арапски Емирати и Бахреин.

Катар првпат именуваше жени во Советодавниот совет

+инфо - 10.11.2017

Со указ на емирот Шеик Хамад бин Калифа ал Тани, вкупно четири жени ќе бидат именувани во Советот, кој е своевиден парламент. Катар првпат во својата историја именуваше жени во Советодавниот совет.

Катар за првпат именуваше жени во советодавен орган

Newsroom - 09.11.2017

Катар во четврток објави дека именувал жени во еден од своите главни советодавни органи, Советот Шура, првпат во историјата на богатиот заливски емират. Четири жени ќе заседаваат во Советот од 45 членови, задолжен за расправа околу плановите за ...

Катар првпат именуваше жени во Советодавниот совет

Сител - 10.11.2017

Катар првпат во својата историја именуваше жени во Советодавниот совет. Со указ на емирот Шеик Хамад бин Калифа ал Тани, вкупно четири жени ќе бидат именувани во Советот, кој е своевиден парламент.

Катар првпат именуваше жени во Советодавниот совет...

Н.Македонија - 10.11.2017

Катар првпат именуваше жени во Советодавниот совет Катар првпат во својата историја именуваше жени во Советодавниот совет. Со указ на емирот Шеик Хамад бин Калифа ал Тани, вкупно четири жени ќе бидат именувани во Советот, кој е своевиден парламент.

Катар првпат именуваше жени во Советодавниот совет

А1 On - 10.11.2017

Катар првпат во својата историја именуваше жени во Советодавниот совет. Со указ на емирот Шеик Хамад бин Калифа ал Тани, вкупно четири жени ќе бидат именувани во Советот, кој е своевиден парламент.

Катар првпат именуваше жени во Советодавниот совет

Орбис - 10.11.2017

Катар првпат во својата историја именуваше жени во Советодавниот совет. Со указ на емирот Шеик Хамад бин Калифа ал Тани, вкупно четири жени ќе бидат именувани во Советот, кој е своевиден парламент.

Катар првпат именуваше жени во Советодавниот совет

Алфа - 10.11.2017

Катар првпат во својата историја именуваше жени во Советодавниот совет. Со указ на емирот Шеик Хамад бин Калифа ал Тани, вкупно четири жени ќе бидат именувани во Советот, кој е своевиден парламент.

Катар првпат именуваше жени во советодавниот совет

24 Вести - 10.11.2017

Катар првпат во својата историја именуваше жени во советодавниот совет. Со указ на емирот Шеик Хамад Бин Калифа Ал Тани, вкупно четири жени ќе бидат именувани во советот, кој е своевиден парламент.