TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иранскиот Парламент донесе одлука за издвојување на дополнителни средства за ракетни системи

Алсат-М - 13.08.2017

Парламентот на Иран денеска усвои одлука за издвојување на дополнителни 520 милиони долари наменети за програма за развој на ракетни системи и работење на Револуционерната гарда во странство.

Иран ги зголеми трошоците зa ракетната програма

Р.С.Европа - 13.08.2017

Иранскиот парламент даде првично одобрување на нацрт-законот за зголемување на трошоците за ракетната програма на земјата и Исламската револуционерна гарда (ИРГЦ) како одговор на неодамнешните санкции наметнати од САД.

Иран ќе ги зголеми воените трошоци за да се одмазди на американските санкции

Макфакс - 13.08.2017

Иранскиот парламент одобри нацрт-закон за борба против “терористички и авантуристички акции” на САД во регионот. Легислативата вклучува зголемени трошоци за ракетниот развој на Техеран и револуционерната гарда.

„Одговор на санкциите на САД“: 520 милиони за ракетната програма

Канал5 - 13.08.2017

Иранскиот парламент изгласа издвојување на додатни 520 милиони долари за развој на ракетната програма, како одговор на санкциите на САД. „Американците мораат да знаат дека ова е само прва од нашите акции“ – изјави претседателот на парламентот Али ...

Иранскиот Парламент донесе одлука за издвојување на дополнителни средства за ракетни системи

Курир - 13.08.2017

Парламентот на Иран денеска усвои одлука за издвојување на дополнителни 520 милиони долари наменети за програма за развој на ракетни системи и работење на Револуционерната гарда во странство.

Иранскиот Парламент донесе одлука за издвојување на дополнителни средства за ракетни системи

Тера - 13.08.2017

Парламентот на Иран денеска усвои одлука за издвојување на дополнителни 520 милиони долари наменети за програма за развој на ракетни системи и работење на Револуционерната гарда во странство.

Иранскиот Парламент донесе одлука за издвојување на дополнителни средства за ракетни системи

Либертас - 13.08.2017

Парламентот на Иран денеска усвои одлука за издвојување на дополнителни 520 милиони долари наменети за програма за развој на ракетни системи и работење на Револуционерната гарда во странство.

Иран ги зголеми трошоците зa ракетната програма

24 Вести - 13.08.2017

Парламентот на Иран усвои одлука за издвојување на дополнителни 520 милиони долари наменети за програма за развој на ракетни системи и работење на револуционерната гарда во странство. Американците треба да знаат дека ова беше нашиот прв чекор, ...