TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тодор Петров И ДУИ со иницијатива до Уставен суд за вечно владеење на градоначалниците

Сакам да кажам - 21.04.2017

Двете иницијативи на министерствата за правда и за локална самоуправа и на Светскиот македонски конгрес до Уставниот суд за укинување на два члена од Законот за локална самоуправа со кои се ограничува траењето на мандатот на градоначалниците на 4 ...

Сѐ уште нема решение за мандатите на градоначалниците

Алсат-М - 20.04.2017

Не се знае кога ќе биде ставена на дневен ред пред Уставниот суд иницијативата на Министерството за локална самоуправа и за правда за продолжување на мандатот на градоначалниците и општинските совети.

Две иницијативи пристигнале до Уставен за измени во законот за локална самоуправа

Сител - 20.04.2017

Со две иницијативи до Уставниот суд ќе се бара решение за проблемот со одложувањето на локалните избори. Министерството за локална самоуправа и Светскиот македонски конгрес бараат Уставниот суд да укине два члена од Законот за локална самоуправа и ...

Две иницијативи до Уставниот суд да го продолжи мандатот на градоначалниците

Мета - 20.04.2017

Министерството за локална самоуправа и Светскиот македонски конгрес (СМК) поднеле иницијативи до Уставниот суд со кои бараат укинување на два члена од Законот за локална самоуправа и од Изборниот законик, со што ќе се овозможи градоначалниците и ...

Две иницијативи до Уставниот суд за продолжување на мандатот на локалната власт

Макфакс - 20.04.2017

Две иницијативи се доставени до Уставниот суд,со кои се бара од Судот да се произнесе околу мандатот на градоначалниците и советниците ,во случај да не бидат навреме оддржани локалните избори.Првата е на Светскиот македонски конгрес на Тодор Петров ...

Уставниот суд ќе одлучи за мандатите на градоначалниците и советниците

Kumanovo News - 20.04.2017

Работна група составена од претставници од Министерството за локална самоуправа, Министерството за правда и ЗЕЛС доставиле иницијатива да се продолжи мандатот на локалнитеградоначалниците и советниците за да не се блокира работата на локалните ...

Две иницијативи до Уставниот суд да го продолжи мандатот на градоначалниците

Локално - 20.04.2017

Министерството за локална самоуправа и Светскиот македонски конгрес (СМК) поднеле иницијативи до Уставниот суд со кои бараат укинување на два члена од Законот за локална самоуправа и од Изборниот законик, со што ќе се овозможи градоначалниците и ...

Две иницијативи до Уставниот суд за продолжување на мандатот на локалната власт

Точка - 20.04.2017

Две иницијативи се доставени до Уставниот суд,со кои се бара од Судот да се произнесе околу мандатот на градоначалниците и советниците ,во случај да не бидат навреме оддржани локалните избори.

Локална власт, Уставен ќе решава за можно продолжување на мандатите

Алсат-М - 19.04.2017

Министерството за локална самоуправа и Министерството за правда доставиле иницијатива до Уставниот суд за продолжување на мандатите на градоначалниците и на општинските советници. Министерката за локална самоуправа вели дека се бара интерпретација ...

До 15ти мај ќе функционираат локалните самоуправи, што потоа?

Кумановски м. - 19.04.2017

На крајот на месецов истекува мандатот на членовите на Советот на Општина Куманово, како и мандатот на градоначалникот Зоран Дамјановски, точно на 30ти април кога и пред четири години им е верификуван мандтот.

Иницијатива до Уставен суд за членови од Законот за локална самоуправа

МРТ - 19.04.2017

Со продолжувањето на мандатот на локалните власти до новите избори, би се избегнала блокадата која настана откако во Собранието е пробиен рокот за нивно распишување за мај годинава. Во Уставниот суд пристигна иницијативата за оценување на уставноста ...

Две иницијативи до Уставниот суд за продолжување на мандатот на локалната власт

Правдико - 20.04.2017

Две иницијативи се доставени до Уставниот суд,со кои се бара од Судот да се произнесе околу мандатот на градоначалниците и советниците ,во случај да не бидат навреме оддржани локалните избори.Првата е на Светскиот македонски конгрес на Тодор Петров ...