TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неверојатен градежен подвиг: Како се транспортира најголемиот мост во Европа

Кајгана - 12.10.2017

Моментално на Крим се одвива еден од најмонументалните градежни подвизи: со бродови се транспортираат делови од новиот мост тешки 5.500 тони. Руските власти го имаат запрено бродскот сообраќај во овој дел од Црното Море бидејќи 72-часовната ...

Неверојатен руски инженерски потфат на Крим (ВИДЕО)

МКД - 12.10.2017

Огромен инженерски потфат се одвива во моментов на Крим, каде што со бродови се пренесуваат 5.500 тони тешките делови на новиот мост што ќе ги поврзува полуостровите Керч и Таман. Комплицираниот потфат на монтирање на деловите на мостот почна вчера ...

Неверојатниот градежен потфат во Русија ќе ве остави без зборови (видео)

Таратур - 12.10.2017

Неверојатниот градежен потфат кој моментално се одвива на Крим, каде со бродови се пренесуваат 5.500 тона тешки делови од новиот мост кој ќе ги поврзува полуостровите Керч и Таман. Комплицираниот потфат за пренос на деловите од мостот до својата ...

ВИДЕО: Русите со неверојатен инженерски потфат – се склопува најголемиот мост во Европа

Поглед - 12.10.2017

Рано наутро во среда започна неверојатниот инженерски потфат за составување на најголемиот мост во Европа, а ќе трае се до вторник. Русите започнаа да ги пренесуваат 5.500 тона тешките делови со бродови по Црното мора, кои ќе бидат дел од мостот кој ...

Неверојатен градежен потфат во Русија кој остава без зборови (видео)

Канал5 - 12.10.2017

Неверојатен градежен потфат се одвива во моментов на Крим каде со бродови се пренесуваат 5.500 тони тешките делови на новиот мост кои ќе ги поврзува полуостровот Керч и Таман. Комплицираниот потфат за пренесување на делови од мостот до нивната ...