TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Западот и Русија во битка за балканскиот гасен коридор

Deutsche Welle - 17.07.2017

Западот и Русија водат битка за контрола на транспортот на природен гас низ Балканот, пишува агенцијата Франс Прес. Обете страни ги туркаат своите геополитички агенди во немирниот регион Москва доживеа серија неуспеси на Балканот.

Русија и Западот почнуваат битка за Балканот: Еве поради што ќе го имаат главниот судир

Точка - 17.07.2017

Западот и Русија се борат за контрола над транспортот со природен гас на подрачјето на Балканот, во рамките на настојувањата да ги реализираат своите геополитички агенди во тој регион, оценува денес француската агенција "France Presse".

Западот и Русија во битка за балканскиот гасен коридор

Либертас - 17.07.2017

Западот и Русија водат битка за контрола на транспортот на природен гас низ Балканот, пишува агенцијата Франс Прес, пренесува Дојче веле . Обете страни ги туркаат своите геополитички агенди во немирниот регион.

Западот и Русија во битка за гасните коридори на Балканот

Локално - 16.07.2017

Западот и Русија се борат за контрола на транспорт на природен гас преку Балканот, бидејќи и двете страни ја извршуваат својата геополитичка програма во нестабилниот регион. Москва има претрпено голем број неуспеси на Балканот.

РУСИЈА И ЗАПАДОТ ПОЧНУВААТ БИТКА ЗА БАЛКАНОТ: Еве каде ќе биде главниот судир

Фактор - 16.07.2017

Русија и Западот се борат за транспорт на гасот низ Балканот и за геополитичка агенда, пишува во својата анализа денеска Франс прес. Иако Западот може да понуди повеќе бенефиции, членство во ЕУ и инвестиции, но Русија може да игра на картата на ...