TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како Хитлер за малку ќе ја нападнел Швајцарија

МКД - 17.07.2017

Швајцарците можат да тврдат дека помислата дека ќе се соочат со оружена нација ги одвратила Германците, но тешко. И Југославија беше планинска нација населена со исклучително храбри луѓе, па Германците сепак одлучија да ја освојат во април 1941 ...

Зошто Хитлер не ја покорил Швајцарија?

Кајгана - 17.07.2017

Швајцарија ја поминала Втората светска војна непокорена, но не и незасегната. Опстанала како слободна, демократска земја во Европа што тогаш треперела под окупаторската чизма на нацистите, но исто така и соработувала со Третиот рајх.

Зошто Хитлер не ја покорил Швајцарија?

Канал5 - 17.07.2017

Швајцарија од Втората светска војна излегла неосвоена. Таа опстанала како слободна, демократска земја во Европа која се тресела пред нацистичката чизма, но и соработувала со Третиот рајх. Точно е тоа дека Швајцарија чувала милијарди долари во злато ...