TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пристап до бесплатна информација само ако се открие истражувачката тема

Алсат-М - 13.09.2017

Од денес новинарите ќе можат да обезбедат бесплатни информации од Централниот регистар под услов однапред да ја наведат целта на истражувањето. Одлуката ја донела Владата. Меѓутоа, постапката за новинарите да добијат законски информации останува ...

Новинарите за истражувачки цели ќе може да добијат податоци од Централен регистер

Слободен Печат - 13.09.2017

Со одлука на Владата, новинарите ќе можат да добијат бесплатни информации од Централниот регистер, но ќе мора да наведат за какви истражувачки цели работат. Новинарите нема да треба да ја кажат целосно темата која ја работат, туку само да дадат ...

Продолжено работно време на Централниот регистар

Фактор - 13.09.2017

Од Централниот регистар информираат дека заради приемот на пријави за упис за евидентирање на учесниците во локалните избори 2017 (во согласност со член 71 од Изборниот законик) Централен регистар на Република Македонија – Регионална регистрациона ...

Новинарите ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар

Фактор - 13.09.2017

Со одлука на Владата, новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат за какви истражувачки цели се работи. „Ве информираме дека согласно извадокот од Нацрт – записникот од ...

Бошњаковски: Нема да треба да ги кажувате темите кои ги истражувате

Нова ТВ - 13.09.2017

Со одлука на Владата, новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистер, но во барањата ќе мораат да наведат за какви истражувачки цели се работи. Ова денеска беше соопштено на средбата на новинари со новата ...

Бесплатен Централен регистер за новинари, ама да пишат што истражуваат

Нова ТВ - 13.09.2017

Со одлука на Владата, новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистер, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат. Ова денеска беше соопштено на средбата на новинари со новата директорка ...

За да добијат бесплатни документи, новинарите треба да објаснат зошто ги бараат

Мета - 13.09.2017

Централниот регистар денеска информираше на кој начин новинарите може да го остварат своето право на бесплатен пристап до информации откако Владата на 26. седница донесе ваква одлука . Во одлуката на Владата стои дека Централниот регистар и ...

Бесплатен Централен регистар за новинари, ама да наведат за што ќе пишуваат

Република - 13.09.2017

Со одлука на Владата, новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистер, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат. Ова денеска го соопшти новата директорка на Централниот регистер Марија ...

За да добијат бесплатни документи, новинарите треба да објаснат зошто ги бараат

Либертас - 13.09.2017

Централниот регистар денеска информираше на кој начин новинарите може да го остварат своето право на бесплатен пристап до информации откако Владата на 26. седница донесе ваква одлука. Во одлуката на Владата стои дека Централниот регистар и ...

Новинарите да кажат што истражуваат за да добијат бесплатен документ од Регистар

Радио МОФ - 13.09.2017

Со одлука на Владата, новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистер, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат. Ова денеска беше соопштено на средбата на новинари со новата директорка ...

Новинарите добија бесплатен пристап до Централниот регистар, но ќе треба да напишат што истражуваат

Макфакс - 13.09.2017

Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат. Ова денеска на средбата на новинари го соопшти новата директорка на Централниот регистар, ...

Новинарите ќе објаснуваат зошто им требаат бесплатните документи од Централниот регистар

Позитив.мк - 13.09.2017

Централниот регистар денеска информираше на кој начин новинарите може да го остварат своето право на бесплатен пристап до информации откако Владата на 26. седница донесе ваква одлука. Во одлуката на Владата стои дека Централниот регистар и ...

Новинарите добија бесплатен пристап до Централниот регистар, но ќе треба да напишат што истражуваат

Локално - 13.09.2017

Новинарите добија бесплатен пристап до Централниот регистар, но ќе треба да напишат што истражуваат Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување ...

За да добијат бесплатни документи, новинарите треба да објаснат зошто ги бараат

Скопје24 - 13.09.2017

Централниот регистар денеска информираше на кој начин новинарите може да го остварат своето право на бесплатен пристап до информации откако Владата на 26. седница донесе ваква одлука. Во одлуката на Владата стои дека Централниот регистар и ...

Новинарите добија бесплатен пристап до Централниот регистар, но ќе треба да напишат што истражуваат

Точка - 13.09.2017

Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат. Ова денеска на средбата на новинари го соопшти новата директорка на Централниот регистар, ...

Новинарите добија бесплатен пристап до Централниот регистар

24 Вести - 13.09.2017

Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат, посочи директорката на Централниот регистар, Марија Бошковска-Јанковска на средбата на ...

Новинарите добија бесплатен пристап до Централниот регистар, но ќе треба да напишат што истражуваат

Денар - 13.09.2017

Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат. Ова денеска на средбата на новинари го соопшти новата директорка на Централниот регистар, ...

Новинарите добија бесплатен пристап до Централниот регистар, но ќе треба да напишат што истражуваат

Канал 77 - 13.09.2017

Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување работат. Ова денеска на средбата на новинари го соопшти новата директорка на Централниот регистар, ...