TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откако е претседател, Трамп објавил 2.444 твитови и нема намера да запре

Сакам да кажам - 09.11.2017

Една година откако беше избран за претседател на САД, само една работа е јасна: ништо не може да ги запре твитовите на Доналд Трамп. А, ако се погледне во архивата на Твитер, неговата навика директно да комуницира со светот станува сѐ полоша.

Покрај лабораторијата за дрога во Тетово, откриен и магацин во Батинци

еМагазин - 05.12.2017

Покрај лабораторијата во Тетово за производство на синтетичка дрога, откриен е и магацински простор во селото Батинци, во близина на Скопје, каде биле складирани хемиски супстанци и други материјали и опрема за подготовка и производство на дрогата.

Твитерџии откако им пуштија 280 карактери на твитер

Panika.be - 08.11.2017

Како реагираа твитерџиите откако од 140 карактери, твитер го зголеми лимитот на ...

Ќе може да се „твита“ на 280 карактери, ама не на сите јазици

Република - 08.11.2017

„Твитер“ објави дека го зголемува бројот на карактери што можат да се напишат во еден твит на 280. Ова е двојно повеќе од она што досега можеше да се напише, но оваа поволност, сепак, нема да ја имаат сите.

Ќе може да се „твита“ на 280 карактери, ама не на сите јазици

Скопје24 - 08.11.2017

„Твитер“ објави дека го зголемува бројот на карактери што можат да се напишат во еден твит на 280. Ова е двојно повеќе од она што досега можеше да се напише, но оваа поволност, сепак, нема да ја имаат сите.