TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Семејството на Тоше благодарно што владата ќе му го изгради гробот: Судбината прерано ни го зеде!

Скопје24 - 10.11.2017

Семејството на Тоше Проески е задоволно од одлуката на новата Влада да одвои 10 милиони денари од буџетот за 2018 година, за изградба на спомен обележје во Крушево. Славен Ристески, сопруг на Дора, сестрата на Тоше, во телефонски разговор ни кажа ...

Заев: 10 милиони денари за спомен обележје на Тоше Проески од буџетот за 2018 година

Фокус - 10.11.2017

Премиерот, Зоран Заев, на денешната прес конференција најави дека со буџетот за следната година се обезбедени 10 милиони евра за реконструкција на Офицерскиот дом во Битола, и исто толку пари за спомен обележје на Тоше Проески во Крушево.

Конечно, Тоше ќе добие достоинствено почивалиште какво што заслужува

Фактор - 10.11.2017

Министерот за култура најави, премиерот денеска потврди. Музичката легенда која прерано замина кај Ангелите ќе добие достоен вечен дом. Со 10 000 милиони денари Владата ќе го уреди гробното место на Тоше Проески.

Владата ќе обезбеди средства за реконструкција на Офицерскиот дом во Битола, најави Алаѓозовски

Шеталиште - 10.11.2017

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски на својот Фејсбук профил синоќа објави дека Владата ќе обезбеди средства за реконструкција на Офицерскиот дом во Битола и за споменик на Тоше Проески во ...

Владата ќе обезбеди пари за гробното место на Тоше

Фокус - 09.11.2017

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, предмалку објави дека Владата донела одлука да обезбеди пари за реконструкција за Офицерскиот дом во Битола, како и за уредување на гробот на Тоше Проески.

Владата со одлука која ќе ги израдува граѓаните – еве за што се работи

Sky - 09.11.2017

Владата тукушто прифати да обезбеди средства за реконструкција на Офицерски дом во Битола и да се направи споменик на вечниот дом на Тоше Проевски во Крушево, соопшти Роберт Алаѓозовски, министер за ...

Обезбедени 150.000 евра за реставрација на гробното место на Тоше

Репортер - 08.11.2017

На фејсбук-страната на Премиерот Зоран Заев беше објавено дека Владата преку проект обезбедила 150.000 евра за реставрација на гробното место на Тоше Проески. „Ова е најмалку што можеме ние како држава да направиме за човекот кој беше музички ...

Владата ќе обезбеди пари за гробното место на Тоше Проески

+инфо - 09.11.2017

Владата донела одлука да обезбеди пари и за реконструкција за Офицерскиот дом во Битола, пиша министерот Роберт Алаѓозовски. Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, предмалку објави дека Владата донела одлука да обезбеди пари за реконструкција за ...

Алаѓозовски: Ќе има споменик на вечниот дом на Тоше Проески во Крушево

+инфо - 10.11.2017

Министерот за култура најави дека Владата прифатила да обезбеди средства за реконструкција на Офицерски дом во Битола. Владата тукушто прифати да обезбеди средства за реконструкција на Офицерски дом во Битола и да се направи споменик на вечниот дом ...

Владата ќе обезбеди пари за уредување на гробното место на Тоше

24 Вести - 09.11.2017

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, објави дека Владата донела одлука да обезбеди пари за реконструкција за Офицерскиот дом во Битола, како и за уредување на гробот на Тоше Проески.

Алаѓозовски: Ќе има споменик на вечниот дом на Тоше Проески во Крушево

Скопје24 - 10.11.2017

Владата тукушто прифати да обезбеди средства за реконструкција на Офицерски дом во Битола и да се направи споменик на вечниот дом на Тоше Проески во Крушево! (Статус на Фејсбук на Роберт ...

Владата ќе обезбеди пари за гробното место на Тоше

Локално - 10.11.2017

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, објави дека Владата донела одлука да обезбеди пари за реконструкција за Офицерскиот дом во Битола, како и за уредување на гробот на Тоше Проески.

Владата ќе обезбеди пари за Офицерски и за уредување на гробното место на Тоше

Тера - 10.11.2017

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, објави дека Владата донела одлука да обезбеди пари за реконструкција за Офицерскиот дом во Битола, како и за уредување на гробот на Тоше Проески.

Владата издвои пари за уредување на гробот на Тоше Проески

Канал5 - 10.11.2017

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, на својот фејсбук профил синоќа објави дека владата донела одлука да обезбеди пари за реконструкција за Офицерскиот дом во Битола, како и за уредување на гробот на Тоше Проески.