TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Штип се одржа првата Текстилијада, под мотото „Култура за, култура со, култура од текстилните работници“

КадеВечер - 18.12.2017

На 15-ти и 16-ти декември во Штип, под мотото „Култура за, култура со, култура од текстилните работници“, во организација на здружението на граѓани на текстилните, кожарските и чевларските работници „Гласен Текстилец“, се одржа културна ...

МТСП: Заштита за работниците кои ќе сведочат против работодавците кои им ја крадат минималната плата

Скопје инфо - 18.12.2017

Три месеци откако законски е регулирано исплаќањето на минимална плата во износ од 12.000 денари се појавија и првите информации дека се прават злоупотреби. Дел од работниците се принудени на газдите да им вратат на рака дел од парите, и најчесто не ...

Во Штип се одржа првата текстилијада

Телма - 17.12.2017

Потребна е солидарност и борба за работничките права порача текстилната работничка Ивана Грозданова во својата монодрама „Сонот на обесправените“. Работела во една од познатите странски компании во Штип, се што доживеела го преточила во текст, за да ...

Во Штип заврши првата „Текстилијада“

А1 On - 17.12.2017

Со изложба на постери насловена „Текст, силна, текстилна“ на универзитетскиот професор на Ликовната академија во Штип, Јана Јакимовска и со изведбата на монодрамата „Сонот на обесправените“ напишана и изведена од текстилната работничка Ивана ...

Во Штип заврши првата „Текстилијада“

Либертас - 17.12.2017

Со изложба на постери насловена „Текст, силна, текстилна“ на универзитетскиот професор на Ликовната академија во Штип, Јана Јакимовска и со изведбата на монодрамата „Сонот на обесправените“ напишана и изведена од текстилната работничка Ивана ...

Заврши „Текстилијадата“ во Штип

+инфо - 17.12.2017

Текстилијада заврши со изложбата на плакати на Јана Јакимовска насловена како „Текст, силна, текстилна“. На 15-ти и 16-ти декември во Штип, под мотото „Култура за, култура со, култура од текстилните работници“, во организација на здружението на ...

Во Штип заврши првата „Текстилијада“

Сител - 17.12.2017

Со изложба на постери насловена „Текст, силна, текстилна“ на универзитетскиот професор на Ликовната академија во Штип, Јана Јакимовска и со изведбата на монодрамата „Сонот на обесправените“ напишана и изведена од текстилната работничка Ивана ...

Заврши „Текстилијадата“ во Штип

Радио МОФ - 17.12.2017

Под мотото „Култура за, култура со, култура од текстилните работници“, На 15-ти и 16-ти декември во Штип, се одржа културна манифестација насловена како „Текстилијада“ во организација на Здружението на граѓани на текстилните, кожарските и ...

Со културни настани текстилните работнички во Штип говореа за проблемите со кои се соочуваат

МКД - 18.12.2017

Под мотото „Култура за, култура со, култура од текстилните работници“, на 15 и 16 декември во организација на Здружението на граѓани на текстилните, кожарските и чевларските работници „Гласен Текстилец“ во Штип се одржа културна манифестација ...