TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ресторан каде сите вработени во кујната имаат ХИВ: „Сакаме да ја срушиме стигмата“

Радио МОФ - 09.11.2017

Во канадскиот град Торонто, отворен е уникатен поп-ап (привремен) ресторан, кој е единствен во светот по тоа што сите вработени во кујната се ХИВ позитивни. На отворањето на овој ресторан работел тим од 14 луѓе, поттикнати од скорешна анкета која ...

Отворен ресторан во кој вработените се ХИВ-позитивни

+инфо - 09.11.2017

Вработените носат престилки на кои пишува „Бакни ХИВ позитивен готвач“ и „Добив ХИВ од тестенини“. Група канадски гурмани отвориле привремен ресторан во кој работат личности заразени со ХИВ, со цел да ги урнат предрасудите за пренесување на вирусот.

Во Канада отворен ресторан во кој работат само заразени од ХИВ

Newsroom - 09.11.2017

Група канадски гурмани отворија ресторан во кој вработените се заразени од ХИВ, а целта е да се срушат предрасудите од преносот на тој вирус. Ресторанот е отворен во вторникот во Сиднеј, а главниот готвач е лице заразено од овој вирус, па газдите ...

Во ресторан сите вработени се заболени од ХИВ Сида

Канал5 - 08.11.2017

Со цел да се стави крај на стигмата , во Канада е отворен ресторан , каде сите вработени се заболени од СИДА . Целта на отворањето на ресторанот е да се надмине стигмата кон овие лица. На самиот влез јасно е наведено дека во него готват и служат ...

Ресторан во Канада во кој работат само заразени од ХИВ (видео)

Кумановски м. - 08.11.2017

loading... Група канадски гурмани отворила привремен ресторан во кој работат лица заразени со ХИВ, во настојување да ги срушат предрасудите за носење на тој вирус. Ресторанот е отворен во Торонто, а куварот е лице заразено со ХИВ вирус, за да се ...

Отворен ресторан во кој вработените се заразени со ХИВ

Репортер - 08.11.2017

Група канадски гурмани отвориле привремен ресторан во кој работат лица заразени со ХИВ. Целта им била да ги срушат предрасудите за пренесување на тој вирус преку храната. Ресторанот е отворен во Торонто во вторникот, а готвачот бил човек заразен со ...

Отворен ресторан во Канада – вработените сите заразени од ХИВ! (Видео)

Вечер - 08.11.2017

Влезниците за тој привремен ресторан продадени се за помалку од две недели. Група кандски гурмани отвориле привремен ресторан во кој работат лица заразени со ХИВ, со намера да ги срушат предрасудите за пренесување на тој вирус.

Во Канада отворен ресторан во кој готвачот е ХИВ позитивен

+инфо - 08.11.2017

Ресторанот е отворен вчера, а готвачот е лице заразено со ХИВ. Група гурмани од канадскиот град Торонто отворија привремен ресторан во кој работат ХИВ-позитивни лица. Целта на ваквата идеја е да се урне митот и верувањата дека вирусот се пренесува ...

Во Канада отворен ресторан раководен од ХИВ позитивни лица (фото)

Република - 08.11.2017

Група гурмани од канадскиот град Торонто отворија привремен ресторан во кој работат ХИВ-позитивни лица. Целта на ваквата идеја е да се урне митот и верувањата дека вирусот се пренесува преку храна.

Во Канада отворен ресторан раководен од ХИВ позитивни лица

Алфа - 08.11.2017

Група гурмани од канадскиот град Торонто отворија привремен ресторан во кој работат ХИВ-позитивни лица. Група гурмани од канадскиот град Торонто отворија привремен ресторан во кој работат ХИВ-позитивни лица.

Во Канада отворен ресторан раководен од ХИВ позитивни лица

Орбис - 08.11.2017

Во Торонто е отворен привремен ресторан во кој што работат ХИВ позитивни лица, а целта на идејата е да се урне митот и верувањата дека вирусот се шири преку храна. Ресторанот е отворен вчера, а готвачот е лице заразено со ХИВ.