TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Голем скандал и опасност: Четири дена не работи многу важен радар во контролата на летање, надлежните не преземаат ...

Курир - 12.08.2017

Еден од трите радари кои мора да функционираат постојано и од кои зависи контролата на небото над Македонија веќе четврти ден е надвор од функција, објавува порталот Денешен, повикувајќи се на свои извори.

Четири дена не работи радар во контролата на летање, надлежните не преземаат ништо!

Нетпрес - 12.08.2017

Радарот престанал да функционира и наместо по протокол веднаш да се изврши инспекција, новиот директор кој е таму веќе некое време ги забранил инспекциите. Еден од трите радари кои мора да функционираат постојано и од кои зависи контролата на небото ...

Воздушниот сообраќај загрозен, надлежните дремат: Четири дена не работи радар во контролата на летање

Република - 12.08.2017

Еден од трите радари кои мора да функционираат постојано и од кои зависи контролата на небото над Македонија веќе четврти ден е надвор од функција, објавува порталот Денешен, повикувајќи се на свои извори.