TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гран-при за Словачка на „Малиот битолски Монмартр“

Тера - 20.03.2017

Детското ликовно студио Св. Кирил и Методиј-Битола, ги избра најдобрите творби од Меѓународниот ликовен конкурс Битола 201 7 , кој беше распишан во почетокот на септември 201 6 а траеше до февруари 201 7 .

Училиштето Спишка Бела од Словачка по трет пат добитник на наградата Гранд при 2017

Орбис - 20.03.2017

На големиот конкурс што го имаше објавено Малиот битолски Монмартр највисокото признание , наградата Гранд при 2017 ја добива училиштето Спишка Бела од Словачка, додека наградата за животно дело Богомил Карлаварис ја доби Његош Арнаут од Р Српска, ...

Награди за ликовните амбасадори на Малиот Битолски Монмартр

МРТ - 20.03.2017

Во Малиот Битолски Монмартр работно, но и славенички. Пристигна признанието од Меѓународниот олимписки комитет за петтото претставување на олимпијадите, а 25 ликовни амбасадори ги добија наградите за минатогодишните настапи на конкурсите по ...

Изложба на ликовни педагози во Кинотека

+инфо - 20.03.2017

Во галеријата во Кинотека на Македонија, в четврток во 19.30 часот ќе биде отворена 35-та јубилејна традиционална годишна изложба на ликовни педагози. Во галеријата во Кинотека на Македонија, в четврток во 19.30 часот ќе биде отворена 35-тата ...

Нови дела на македонски уметници ќе бидат откупени од државата

Вечер - 19.03.2017

Во согласност со Националната стратегија за развој на културата за периодот 2013-2017 година веќе е распишан и четвртиот конкурс кој ќе биде отворен до 31 март. Конкурсот се однесува посебно за визуелни дела и посебно за скулптури.