TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бебе Реџа – светската ѕвезда со македонско потекло

Репортер - 06.10.2017

Рита Ора, Дуа Липа и Бебе Реџа е триото пејачки со албанско потекло кои го освојуваат светскиот музички пазар. Но, малкумина знаат дека родителите на Реџа се Албанци, потекнуваат од Македонија – татко ѝ е од Гостивар, мајка ѝ од Дебар.

Оваа светски позната пејачка има македонско потекло

Press24 - 06.10.2017

Рита Ора, Дуа Липа и Бебе Реџа е триото пејачки со албанско потекло кои го освојуваат светскиот музички пазар. Но, малкумина знаат дека родителите на Реџа се Албанци, потекнуваат од Македонија – татко ѝ е од Гостивар, мајка ѝ од Дебар.