TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Биљали – Брзо членство во НАТО, спорот за името потоа

Р.С.Европа - 13.08.2017

Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или главните креатори на НАТО ќе инсистираат на некакво соломонско решение, Македонија да добие покана за членство во НАТО без да има промена на името, па потоа да се даде некој рок да се ...

Биљали: Не верувам дека брзо ќе се даде толку големо значење на неминовна промена на името, кое може да има негативни ...

Фокус - 13.08.2017

Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или главните креатори на НАТО ќе инсистираат на некакво соломонско решение, Македонија да добие покана за членство во НАТО без да има промена на името, па потоа да се даде некој рок да се ...

Биљали: Меѓународната заедница има план за Македонија, покана за членство во НАТО, спорот за името потоа

МКД - 13.08.2017

Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или главните креатори на НАТО ќе инсистираат на некакво соломонско решение, Македонија да добие покана за членство во НАТО без да има промена на името, па потоа да се даде некој рок да се ...

Биљали – Брзо членство во НАТО, спорот за името потоа

24 Вести - 13.08.2017

Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или главните креатори на НАТО ќе инсистираат на некакво соломонско решение, Македонија да добие покана за членство во НАТО без да има промена на името, па потоа да се даде некој рок да се ...

Биљали: Нашиот спас е брзо зачленување во НАТО

Фактор - 13.08.2017

Нашиот спас, за сите зборувам во Македонија, без разлика на етничка припадност, е брзо зачленување во НАТО, изјави професор Мерсел Биљали во неделното интервју на Радио Слободна Европа. Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или ...

Биљали за РСЕ: Брзо членство во НАТО, спорот за името потоа (ВИДЕО)

Стандард - 13.08.2017

Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или главните креатори на НАТО ќе инсистираат на некакво соломонско решение, Македонија да добие покана за членство во НАТО без да има промена на името, па потоа да се даде некој рок да се ...

Биљали за РСЕ: Брзо членство во НАТО, спорот за името потоа

Локално - 13.08.2017

Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или главните креатори на НАТО ќе инсистираат на некакво соломонско решение, Македонија да добие покана за членство во НАТО без да има промена на името, па потоа да се даде некој рок да се ...

Биљали: Нашиот спас е брзо зачленување во НАТО

Тера - 13.08.2017

Нашиот спас, за сите зборувам во Македонија, без разлика на етничка припадност, е брзо зачленување во НАТО, изјави професор Мерсел Биљали во неделното интервју на Радио Слободна Европа. Колку што јас имам информации, меѓународната заедница или ...

Биљали: Очекувам брз прием на Македонија во НАТО, а потоа решавање на спорот за името

Мета - 13.08.2017

Меѓународната заедница ќе инсистира Македонија првин да добие покана за членство во НАТО, без да има промена на името, а потоа да се даде рок за преговори за изнаоѓање решение за спорот со Грција, вели универзитетскиот професор Мерсел Биљали во ...

Биљали: Брз прием на Македонија во НАТО, а потоа решавање на спорот за името

Слободен Печат - 13.08.2017

Меѓународната заедница ќе инсистира Македонија првин да добие покана за членство во НАТО, без да има промена на името, а потоа да се даде рок за преговори за изнаоѓање решение за спорот со Грција, вели универзитетскиот професор Мерсел Биљали во ...

Биљали: Наш спас е брзо членство во НАТО, спорот за името потоа!

+инфо - 13.08.2017

Меѓународната заедница ќе инсистираат на соломонско решение, да добиеме покана за членство во НАТО без да има промена на името, вели професорот. Нашиот спас, за сите зборувам во Македонија, без разлика на етничка припадност, е брзо зачленување во ...