TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шпанија го сотре Фејсбук. Не.

Оff.net - 13.09.2017

Заради недозволено собирање лични информации како пол и религија на милиони шпански корисници, Фејсбук ќе треба да и исплати на Шпанија казна од 1,2 милиони евра. (Сумата не е грешка). Шпанската агенција за заштита на податоци тврди дека Фејсбук ...

„Facebook" во Шпанија доби казна од 1,2 милиони евра

Вечер - 13.09.2017

Шпанските власти и наметнаа парична казна на социјалната мрежа „Facebook" од 1,2 милиони евра поради кршење на законот за заштита на личните податоци. Ова е јасно од изјавата на шпанската агенција за заштита на податоци.