TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жителите на село Чифлик цврсти во одбрана на природата: Не дозволуваат изградба на планираната хидроцентрала

Канал 77 - 10.11.2017

Жителите на село Чифлик цврсти во одбрана на природата, повторно порачаа дека нема да дозволат изградба на планираната хидроцентрала и ќе се борат со сите законски мерки против ова. Целата вест може да ја прочитате на ...

Средба на сите засегнати страни околу изградбата на мини хидроцентрала во Демир Капија

Сител - 09.11.2017

Засегнатите страни околу изградбата на мини хидроцентрала на реката Дошница денеска одржаа средба во просториите на општина Демир Капија, откако екологисти, демиркапијци и жители на демиркапиското село Чифлик реагираа дека нема да дозволат градба на ...

Граѓаните бараат ревизија на проектот за изградба на хидроцентралата

Слободен Печат - 11.11.2017

Градоначалникот на Демир Капија, Лазар Петров, најави јавна расправа со учество на засегнатите страни, но и со стручни лица, пред да се дадат дозволи за изградба Да се организира јавна расправа пред да се дадат дозволи за изградба, бидејќи претходно ...

Екологистите од демиркаписко бараат да не се гради хидроцентрала на Дошница оти ќе снема вода за пиење

Сакам да кажам - 09.11.2017

Жителите на демиркапиското село Чифлик бараат да се одземе дозволата за градба на минихидроцентрала на реката Дошница и целосно да се ревидира проектот. Тие стравуваат дека ако се изгради хидроцентралата ќе останат без вода за пиење, бидејќи ...