TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Две деца на возраст од 3 и 4 години починаа од грип

+инфо - 12.01.2017

Во текот на првата недела од 2017 година се пријавени 8.067 новозаболени лица. Во текот на оваа недела регистрирани се два смртни случаи поврзани со грип. Се работи за деца на возраст од 3 и 4 години од Кичево и од Гостивар, кои биле хоспитализирани ...

Две деца од Кичево и Гостивар починаа од грип

Здравство24 - 12.01.2017

Во текот на оваа недела, регистрирани се 2 смртни случаи асоцирани со грип. Се работи за деца на возраст од 3 и 4 години од Кичево и Гостивар, кои биле хоспитализирани на Клиниката за детски болести – Скопје на Одделот за интензивна нега, стои во ...

Во Кавадарци најмногу заболени од грип, детските градинки се скоро празни

Слободна - 11.01.2017

Нови 1024 лица заболени од грип само изминатата недела се регистрирани на територијата на општина Кавадарци со што вкупниот број се искачи преку 1500. Но ова не е реалната бројка за заболени со оглед на тоа што голем број од жителите се лечат во ...

Во Куманово намален бројот на заболени од грип

Вечер - 11.01.2017

Нови 168 заболени лица од грип се евидентирани во Центарот за јавно здравје Куманово, соопштија надлежните од оваа здравствена установа. Оваа бројка споредена со бројот на заболени во последната недела од минатата година е намалена за 34 проценти.

Франција се соочува со поголема епидемија на грип од очекуваната

Курир - 11.01.2017

Француската министерка за здравство Мари-Сол Турен денеска на прес-конференција изјави дека состојбата со епидемијата на грип во Франција ќе биде „најверојатно потешка“ од очекувањата, наглaсувајќи дека 142 од вкупно 850 француски болници се ...

Две деца на возраст од 3 и 4 години починаа од грип

Телма - 12.01.2017

Според извештајот на Институтот за јавно здравје за последнава недела регистрирани се два смртни случаи поврзани со грип. Станува збор за деца на возраст од 3 и 4 години, едното од Кичево, дурогот дете е од Гостивар.

Кочани меѓу градовите со најмногу заболени од грип во државата...

Н.Македонија - 11.01.2017

Кочани меѓу градовите со најмногу заболени од грип во државата Кочани меѓу градовите со најмногу заболени од грип во државата. Неделно се регистрираат по околу 200 новозаболени кои се официјално регистрирани во Центарот за јавно здравје.

Во Центарот за јавно здравје-Гевгелија регистирани 228 болни од грип

Курир - 11.01.2017

Во регионалниот Центар за јавно здравје во Гевгелија бројот на регистрирани болни од грип изнесува 228. Епидемиологот Сашко Олумчев изјави дека според овој податок, Гевгелија е меѓу општините со најмалку заболени од грип и покрај тоа што од ...

Франција се соочува со поголема епидемијата од грип од очекуваната

Нетпрес - 11.01.2017

Соочувајќи се со феноменот на „рана” и „интензивна” епидемија, министерката за здравство ги повика сите јавни и приватни болници да ги преразгледаат операциите и пружањето болничка медицинска нега за да се ослободат кревети за заболените од грип, од ...

Нови 168 заболени од грип во Кочани

А1 On - 10.01.2017

Од центарот за јавно здравје Кочани каде се следи состојбата со грипот во општините од Источна Македонија истакнуваат дека бројката на ново заболени од грип во Кочани драстично се зголемува.

Како да се заштитите од сезонскиот грип?...

Н.Македонија - 09.01.2017

Како да се заштитите од сезонскиот грип? Општите мерки за заштита од грип се мерки насочени кон сите акутни респираторни заболувања и може да се од голема корист, особено ако се применуваат во текот на целиот зимски период.

Расте бројот на заболени од грип

ТВМ - 09.01.2017

Расте бројот на заболени од грип во општина Охрид. Почнувајќи од 40тата до 48та недела седмично имало од четири до шест заболени од грип, но после 48та недела тој број нагло расте. Последнава недела се пријавени 300 заболени од грип.

Се намалува бројот на грипозни во Велес

Press24 - 10.01.2017

Во првата недела од месецов бројот на болни од сезонски грип во Велес изнесува 210, информираат од ЈЗУ Центар за јавно здравје. - Со ова е избегнато стравувањето за прогласување на епидемија на грип во Велес, а по енормно зголемениот број на болни ...

За една недела 764 грипозни во Кавадарци

Курир - 10.01.2017

Нови 764 грипозни лица се регистрирани изминатава седмица во Центарот за јавно здравје од Кавадарци. Состојбата со заболувањата од сезонскиот грип е нешто подобра од претходниот период, оцени денеска епидемиологот Ристе Јовановски.

Сезонскиот грип коси во Битола

Орбис - 09.01.2017

За разлика од минатите години оваа година сезонскиот грип коси во Битола. Грипот е причина за зголемен обем на работа во инфективното одделение во клиничката болница во кое дневно помош бараат по стотина пациенти.

ВНИМАВАЈТЕ: Еве колку долго е заразен оној што има грип!!

Babin Lek - 08.01.2017

Симптомите се опасни и мора да внимавате на себе со цел да закрепнете брзо. Ако не сакате да примате вакцина, тогаш е важно да знаете како да ја спречите болеста да ве нападне. Знаете и сами дека е неопходно да ви бидат измиени рацете и да ...

Во Центарот за јавно здравје-Гевгелија регистирани 228 болни од грип

Нетпрес - 11.01.2017

Епидемиологот Сашко Олумчев изјави дека според овој податок, Гевгелија е меѓу општините со најмалку заболени од грип и покрај тоа што од почетокот на годинава до денеска нивниот број е двојно зголемен споредено со изминатиот месец.

Франција се соочува со поголема епидемија од грип од очекуваната...

Н.Македонија - 11.01.2017

Франција се соочува со поголема епидемија од грип од очекуваната Француската министерка за здравство Мари-Сол Турен денеска на прес-конференција изјави дека состојбата со епидемијата на грип во Франција ќе биде „најверојатно потешка“ од очекувањата, ...

Болницата во Штип преполна со грипосани лица

Репортер - 10.01.2017

Од центарот за јавно здравје Кочани каде се следи состојбата со грипот во општините од Источна Македонија истакнуваат дека бројката на ново заболени од грип во Кочани драстично се зголемува.

ЗАШТИТА ! Мерки за населението за превенција од сезонски грип

Локално - 09.01.2017

Комисијата за заразни болести потсетува на општите мерки за населението за превенција од грип кои беа утврдени на состанок одржан на 5 јануари 2017 година. Мерките се однесуваат на сите акутни респираторни заболувања и, како што наведува Комисијата, ...

Расте бројот на заболени од грип во Охрид

Спектра ТВ - 10.01.2017

Расте бројот на заболени од грип во општина Охрид. Почнувајќи од 40тата до 48та недела седмично имало од четири до шест заболени од грип, но после 48та недела тој број нагло расте. Последнава недела се пријавени 300 заболени од грип.

Во Велес се намалува бројот на болни од сезонски грип

Курир - 10.01.2017

Во првата недела од месецов бројот на болни од сезонски грип во Велес изнесува 210, информираат од ЈЗУ Центар за јавно здравје. – Со ова е избегнато стравувањето за прогласување на епидемија на грип во Велес, а по енормно зголемениот број на болни ...

Во Центарот за јавно здравје-Гевгелија регистирани 228 грипозни

Телевизија Нова - 11.01.2017

Во регионалниот Центар за јавно здравје во Гевгелија бројот на регистрирани болни од грип изнесува 228. Епидемиологот Сашко Олумчев изјави дека според овој податок, Гевгелија е меѓу општините со најмалку заболени од грип и покрај тоа што од ...

Франција се соочува со поголема епидемијата од грип од очекуваната

Телевизија Нова - 11.01.2017

Француската министерка за здравство Мари-Сол Турен денеска на прес-конференција изјави дека состојбата со епидемијата на грип во Франција ќе биде „најверојатно потешка“ од оечкувањата, нагалaсувајќи дека 142 од вкупно 850 француски болници се ...

Нови 168 заболени од грип во Кочани

Сител - 10.01.2017

Од центарот за јавно здравје Кочани каде се следи состојбата со грипот во општините од Источна Македонија истакнуваат дека бројката на ново заболени од грип во Кочани драстично се зголемува.

Грипот коси - општи мерки за превенција на населението

Скопје инфо - 09.01.2017

Комисијата за заразни болести потсетува на општите мерки за населението за превенција од грип кои беа утврдени на состанок одржан на 5 јануари 2017 година. Мерките се однесуваат на сите акутни респираторни заболувања и, како што наведува Комисијата, ...

Во Центарот за јавно здравје-Гевгелија регистрирани 228 болни од грип

Точка - 11.01.2017

Во регионалниот Центар за јавно здравје во Гевгелија бројот на регистрирани болни од грип изнесува 228. Епидемиологот Сашко Олумчев изјави дека според овој податок, Гевгелија е меѓу општините со најмалку заболени од грип и покрај тоа што од ...

Франција се соочува со поголема епидемијата од грип од очекуваната

А1 On - 11.01.2017

Француската министерка за здравство Мари-Сол Турен денеска на прес-конференција изјави дека состојбата со епидемијата на грип во Франција ќе биде „најверојатно потешка“ од оечкувањата, нагалaсувајќи дека 142 од вкупно 850 француски болници се ...

Нови 168 заболени од грип во Кочани

Локално - 10.01.2017

Од центарот за јавно здравје Кочани каде се следи состојбата со грипот во општините од Источна Македонија истакнуваат дека бројката на ново заболени од грип во Кочани драстично се зголемува.

Што треба да правите ако сте болни од грип

Мама365 - 09.01.2017

Во случај на разболување од грип или од некоја друга вирусна инфекција слична на грип, Комисијата препорачува да се остане дома, да не се оди на работа, во училиште или на места каде има премногу луѓе.

Во Центарот за јавно здравје-Гевгелија регистирани 228 грипозни

Сител - 11.01.2017

Во регионалниот Центар за јавно здравје во Гевгелија бројот на регистрирани болни од грип изнесува 228. Епидемиологот Сашко Олумчев изјави дека според овој податок, Гевгелија е меѓу општините со најмалку заболени од грип и покрај тоа што од ...

Преоптовареност во француските болници поради епидемија на грип

Здравство24 - 11.01.2017

Француската министерка за здравство Мари-Сол Турен денеска на прес-конференција изјави дека состојбата со епидемијата на грип во Франција ќе биде „најверојатно потешка“ од очекувањата, наглaсувајќи дека 142 од вкупно 850 француски болници се ...

Нови 168 заболени од грип во Кочани

Телевизија Нова - 10.01.2017

Од центарот за јавно здравје Кочани каде се следи состојбата со грипот во општините од Источна Македонија истакнуваат дека бројката на ново заболени од грип во Кочани драстично се зголемува.

Франција се соочува со поголема епидемија од грип од очекуваната

Точка - 11.01.2017

Француската министерка за здравство Мари-Сол Турен денеска на прес-конференција изјави дека состојбата со епидемијата на грип во Франција ќе биде „најверојатно потешка“ од оечкувањата, нагалaсувајќи дека 142 од вкупно 850 француски болници се ...

Франција се соочува со поголема епидемијата од грип од очекуваната

Идивиди - 11.01.2017

Француската министерка за здравство Мари-Сол Турен денеска на прес-конференција изјави дека состојбата со епидемијата на грип во Франција ќе биде „најверојатно потешка“ од оечкувањата, нагалaсувајќи дека 142 од вкупно 850 француски болници се ...