TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како The Onion известува за масовните пукања во САД

365 - 06.10.2017

По секој вооружен напад во САД, одново се вжештува дебатата околу контролата на оружјето. Овој пат, по нападот во Лас Вегас, можеби повеќе од било кога. Сепак, има и такви што се конзистенти во инсистирањето да се забрани поседувањето оружје за ...

Нагло зголемена продажба на уредите за пушка од масакрот во Лас Вегас

Нова ТВ - 06.10.2017

Националната асоцијација за оружје (НРА) повика на “дополнителни регулативи” за уредот што го користеше масовниот убиец во Лас Вегас. Се работи за уреди со кои полуавтоматските пушки се претвораат во целопсно автоматско оружјеза кои оваа асоцијација ...

Трговијата со оружје, голем бизнис во САД

Р.С.Европа - 06.10.2017

Рекламите за оружје насочени кон туристите се наоѓаат на билбордите ширум градот и постојат неколку бизнис активности што на милионите посетители им нудат шанса да пукаат со вистинска муниција.

Еден детал ги поврзува сите масовни убијци: И тоа не е случајно!

Точка - 05.10.2017

Една работа ги поврзува речиси сите масовни убијци во Соединетите Американски Држави од 1966-та година до денес - речиси сите убијци се мажи. Онлајн изданието на американскиот весник "Time" после масакрот во Лас Вегас во кој што 64-годишниот Стивен ...

„Тајм“: Речиси сите масовни убијци со огнено оружје се мажи

Локално - 05.10.2017

Она што ги поврзува речиси сите масовни убијци со огнено оружје во САД од 1966 до денес е тоа што речиси сите се мажи, пишува онлајн изданието на американскиот весник „Тајм“. Од 1966 година до денес, во САД се случиле 134 масовни убиства со огнено ...

„Тајм“: Мажите поголеми масовни убијци со огнено оружје

Поглед - 05.10.2017

Изданието на американскиот весник „Тајм“ има свое истражување кое открива дека од 1996 година, до денес, во САД се случиле повеќе од 134 масовни убиства со огнено оружје, а речиси 98 отсто од нив се извршени од страна на мажи.